- زیبایی و تناسب اندام
- 1403/09/01
برای تشخیص و معاینه سرطان سینه در خانه، ابتدا جلوی آینه بایستید، خوب سینههای خود را برانداز کرده و به هر آنچه که بهنظرتان غیرطبیعی است، دقت کنید. بعد از آن بازوهای خود را بالا ببرید و باز هم با دقت حجم و بافت سینه خود را بررسی کنید. این کار را در زمانی که دراز کشیدهاید هم انجام دهید.
برای تشخیص و معاینه سرطان سینه در خانه، ابتدا جلوی آینه بایستید، خوب سینههای خود را برانداز کرده و به هر آنچه که بهنظرتان غیرطبیعی است، دقت کنید. بعد از آن بازوهای خود را بالا ببرید و باز هم با دقت حجم و بافت سینه خود را بررسی کنید. این کار را در زمانی که دراز کشیدهاید هم انجام دهید.
در صورتیکه متوجه تغییر رنگ، بافت، ترشح و هر چه که مشکوک است شدید، سریعا به دکتر زنان یا جراح عمومی مراجعه کنید زیرا شما علائم سرطان سینه را مشاهده کردهاید. حال تصور کنید که درباره چنین مسیری چیزی نمیدانستید، …!
با آگاهی از روشهای معاینههای مرتب خانگی و انجام مرتب آن، میتوانید از وقوع بیماری هولناک پیشگیری کنید یا هر چه سریعتر در روند درمان قرار بگیرید. بههمین مناسبت در ادامه این مطلب از مجله پزشکی و سلامت دکتردکتر، قصد داریم تا روشهای انجام معاینه خانگی پستان را گام به گام و به همراه عکس با شما به اشتراک بگذاریم.
مراحل تست سرطان سینه در خانه
بافت سالم و یک دست، داشتن رنگ پوست همسان با تنالیته سایر بخشهای بالاتنه، نداشتن ترشح و تو رفتگی در نوک سینه از جمله مشخصات سینه سالم هستند. با در نظر داشتن این شاخصهها، برای خودآزمایی پستان خود طبق دستورالعمل زیر پیش بروید:
برای شروع، جلوی آینه بایستید و دستهایتان را به کمرتان بگذارید. با دقت بافت و رنگ سینه خود را بررسی کنید و ببینید که آیا تورم یا بافت متورمی در آن دیده میشود یا نه. حتما به این نکته دقت کنید که آیا در اطراف نوک سینههایتان، ترشحی وجود دارد یا خیر؟ تو رفتگی نکته دیگری است که باید حتما به آن دقت کنید.
در قدم بعدی، دستهای خود را بالا بیاورید و کارهایی که در مرحله یک انجام دادید را مجددا تکرار کنید.
برای این قسمت از شما میخواهیم که نوک سینههای خود را به حالت دوشیدن فشار دهید و ببینید که آیا ترشحی در آن وجود دارد یا نه. در چنین شرایطی ممکن است که نوک سینه، ترشحاتی به رنگ شیر یا زرد رنگ یا بیرنگ داشته باشد. اگر ترشحی مشاهده کردید، قطعا یکی از علائم تشخیص سرطان سینه در منزل را دیدهاید و باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.
این بار برعکس دفعات قبل، دراز بکشید. نحوه لمس پستانها برای معاینه سرطان در این روش به این صورت است که در حالت خوابیده، با دست راست سینه سمت چپ را معاینه کنید. همین کار را در دست و سینه مخالف انجام دهید. برای معاینه، سه انگشت وسطی را به هم بچسبانید و معاینه را با نرمه نوک انگشتان انجام دهید. بهتر است که یک مرتبه با لمس سطحی از نوک سینه، معاینه را شروع کنید و با حرکتهای دورانی از مرکز، محیط کل سینه را بررسی کنید. بعد از معاینه این بخش، همین کارها را با لمس عمقی انجام دهید.
در مرحله آخر، روش معاینه مرحله چهارم را این بار زیر دوش آب انجام دهید. برای راحتی در انجام کار، میتوانید از شامپو و صابون هم استفاده کنید.
تشخیص سرطان پستان در مردان در خانه
زخم شدن پوست سینه، جمع شدن نوک سینه به سمت داخل، قرمزی، خارش یا فلسی شدن نوک سینه، ورقه ورقه شدن یا کم رنگ شدن پوست سینه، مشاهده ترشح در نوک سینه و احساس درد در این ناحیه در مردان، از جمله نشانههای سرطان سینه در مردان است. مردان برای معاینه سینههای خود در منزل میتوانند از مراحلی که خانمها برای معاینه استفاده میکنند، تبعیت کنند.
البته مراجعه به پاتولوژیست و نمونهبرداری، مهمترین راه برای تشخیص سرطان پستان در مردان محسوب میشود.
نکات مهم رعایت تست سرطان پستان در خانه
در هنگام تست سرطان پستان در خانه به این نشانهها حتما توجه کنید:
ضخیم شدن یا برجستگی در سینه یا ناحیه زیر بغل
وجود درد غیر قابل توضیح در سینه یا زیر بغل
تغییر در شکل و اندازه یک یا هر دو سینه
برآمدگی، چین و چروک، برآمدگی یا فرورفتگی روی سطح پوست
نشت خون یا مایع از نوک سینهها (این نشتها مربوط به بارداری یا شیردهی نیست، ترشحات سروز یا خونی)
تغییر سایز یکی از سینهها
وجود یک یا چند کیست سینه
وجود پوست پرتقالی، تورم و قرمزی (التهاب یا بثورات پوستی و آرئول)
بهترین سن معاینه پستان
انجام معاینه خانگی سرطان پستان از ۲۰ سالگی شروع میشود. بعد از این سن، بهتر است هر خانم بعد از عادت ماهیانه و در هر ماه این آزمایش را انجام دهد. از ۳۰ سالگی به بعد هم باید هر خانمی سالانه توسط متخصص سینه، معاینه شود. بعد از ورود به دهه ۴۰ زندگی، هر خانم باید سالی یک بار ماموگرافی انجام دهد.
آزمایش ماموگرافی یا ماموگرام عکسی رادیوگرافی از سینه است که از آن برای تشخیص بیماری سرطان سینه استفاده میشود.
برای آسانی در انتقال موضوع بهترین زمانبندی معاینات مختلف سینه، به جدول زیر دقت کنید:
سن | روش معاینه | زمان بندی برای تکرار معاینه |
۲۰ تا ۳۰ سال | معاینه خانگی با لمس سینه | ماهی یک بار |
۳۰ تا ۴۰ سال | معاینه توسط به پزشک زنان | سالی یک بار |
۴۰ سال به بالا | ماموگرافی | سالی یک بار |
میتوان کنترل را به دست گرفت و هر بیماری (سرطان سینه) را کنترل کرد. میتوانید به دنبال مشاوره باشید و در مورد گزینهها اطلاعات کسب کنید و انتخابهای درستی داشته باشید؛ دانش قدرت است.
بررسی ماهانه پستان در منزل باعث میشود که به خوبی مشخصات سینه خود را متوجه شوید و در صورت بروز هر تغییری بلافاصله آن را تشخیص دهید. تومورهای سینه معمولا بدون درد هستند و در بیشتر اوقات خود را با یک ناهمواری غیرعادی نشان میدهند و برای همین معاینه و بررسی همیشگی، شما را یک قدم در سلامتی جلو میاندازد.
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.