- زیبایی و تناسب اندام
- 1403/09/01
پلو و غذای برنجی بسیار محبوبیت دارند و از جمله اینان نثار پلو است که از پلوهای مخلوط و معطری است که مربوط به شهر دماوند است. البته این غذا به عنوان غذای نذری در مراسم سوگواری محرم نیز طبخ می شود. و با قیمه نثار شهر قزوین متفاوت است.
پلو و غذای برنجی بسیار محبوبیت دارند و از جمله اینان نثار پلو است که از پلوهای مخلوط و معطری است که مربوط به شهر دماوند است. البته این غذا به عنوان غذای نذری در مراسم سوگواری محرم نیز طبخ می شود. و با قیمه نثار شهر قزوین متفاوت است.
در پخت نثار پلو می توان از گوشت گوسفندی نیز استفاده نمود که البته نسبت به مرغ مجلسی تر است. این غذا از ترکیباتی چون ، برنج و آلبالوی ترش، تهیه می شود که دارای طعم لذت بخشی است.
مواد لازم برای ۴ نفر
ران یا سینه مرغ ۴ تکه
برنج ۴ پیمانه
لپه نصف پیمانه
آلبالو خشک بدون هسته نصف پیمانه
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
پیاز داغ به مقدار کافی
پیاز ۱ عدد
پودر گل سرخ نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
زیره نصف قاشق چایخوری
نمک و زردچوبه به مقدار کافی
دستور پخت نثار پلو
مرحله اول
در ابتدا برنج و لپه و آلبالو باید از یک شب قبل تر هر یک به شکل جداگانه در آب خیسانده شوند و باید برنج به همراه آب و نمک خیسانده شود. سپس لپه ها را می گذاریم تا با آب در یک قابلمه جدا گانه پخته شود.
مرحله دوم
سپس لپه ها را آب کش می کنیم و . پیاز را می شوییم و پوست می کنیم و در تابه ای با مقداری روغن بر روی حرارت شروع به تفت دادن و سرخ کردن ان ها می کنیم و آنقدر تفت می دهیم تا طلایی گردد. سپس مرغ ها را خرد و به پیاز ها اضافه می کنیم. تا رنگ آن عوض شود باید تفت دادن را ادامه دهیم.
مرحله سوم
و با کمی ادویه و زعفران شروع به پختن آن ها می کنیم. و سپس قابلمه ای را با آب می گذاریم تا جوش آید. و برنج را در آب جوش به همراه کمی نمک می ریزیم تا نیم پز گردد و سپس آب کش می نماییم.
مرحله چهارم
سپس تابه ای دیگر برداشته و تمامی لپه ها و آلوها که از شب قبل در آب خیسانده بودیم را در روغن به طور کامل سرخ و تفت می دهیم. سپس در ته قابلمه برنج روغن می ریزیم.
مرحله پنجم
سپس برنج و ادویه ها و لپه ها و آلبالو های سرخ شده را لایه لایه می ریزیم و با صبر و شعله اندک منتظر بر دم کشیدن ان می شویم و سپس مرغ را کنار آن سرو می کنیم. و برای تزیین برنج می توان روی آن را با کره یا روغن حیوانی و پیاز داغ و زعفران تزیین نمود.
نثار پلو با مرغ
پلو و غذای برنجی بسیار محبوبیت دارند و از جمله اینان ” نثار پلو ” است که از پلوهای مخلوط و معطری است که مربوط به شهر دماوند است.
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.