- زیبایی و تناسب اندام
- 1403/09/01
- دسته بندی: آشپزی
- تاریخ انتشار: 1403/06/14
- زمان مطالعه: 3 دقیقه
همانطور که می دانید یکی از گونه های دسرهای لذیذ و خوشمزه سنتی ایرانی دست حلوا است که اصالتا برای استان گیلان می باشد. خوب است بدانید که این حلوای لذیذ و دوست داشتنی دارای طعم ها و رسپی های گوناگونی می باشد.
تهیه دست حلوا گیلانی
همانطور که می دانید یکی از گونه های دسرهای لذیذ و خوشمزه سنتی ایرانی دست حلوا است که اصالتا برای استان گیلان می باشد. خوب است بدانید که این حلوای لذیذ و دوست داشتنی دارای طعم ها و رسپی های گوناگونی می باشد. ما در این مطلب سعی کردیم تا چگونگی درست کردن و تهیه کامل و گام به گام این دسر لذیذ یعنی دست حلوا را در مجله سلامت پلاس به شما عزیزان بیاموزیم. در نتیجه با مجله سلامت پلاس همراه باشید و دستور تهیه این دسر را تا انتها دنبال کنید.
مواد لازم دست حلوا
آرد برنج ۱ کیلوگرم
شکر ۵۰۰ گرم
روغن جامد ۲۵۰ گرم
آب ۱ لیتر
پودر هل ۱ قاشق چایخوری
گلاب ½ استکان
پودر گل سرخ ۳ قاشق غذاخوری
نحوه و دستور تهیه دسر دست حلوا
گام اول
در ابتدا جهت درست کردن دسر دست حلوا به شیوه گیلانی می بایست به تهیه شربت حلوا بپردازیم. جهت انجام این کار باید آب را با شکر درون یک قابلمه از پیش آماده شده بریزید و بر روی اجاق با شعله متوسط بگذارید تا بدین شکل شکر کاملا در آب حل شود.
گام دوم
بعد از این که شربت مورد نظر به جوش آمد، شعله اجاق را کم کنید و بگذارید شربت غلیظ شود. باید بدانید که غلظت شربت می بایست در اندازه غلظت شربت بار باشد و غلظت بیشتر این شربت باعث سفت تر شدن حلوای شما می شود.
گام سوم
در این مرحله بعد از به غلظت رسیدن شربت، باید هل و گلاب را درون آن بریزید و بلافاصله شربت را از روی حرارت بردارید. پس از آن نیز روغن جامد را ذاخل یک ظرف مناسب بریزید و روی شعله قرار دهید تا آب شود و سپس آن را برای مراحل بعدی کنار بگذارید.
گام چهارم
اکنون در این قسمت یک تابه خوب را روی شعله متوسط گاز قرار دهید و پس از آن آرد برنج را در تابه بریزید و به شیوه مناسبی تفت دهید تا مزه خامی آن از بین برود و رنگ آن اندکی عوض شود. به این نکته توجه کنید که در زمان تفت دادن آرد برنج حواستان باشد تا نسوزد.
گام پنجم
در این گام و پس از تفت دادن آرد برنج آن را از روی شعله اجاق بردارید و صبر کنید تا کمس خنک شود. کلیه مواد این حلوا می بایست گرم باشند به شکلی که بشود با دست آن ها را درست کرد. چنانچه مواد حلوا یعنی شربت، روغن و آرد برنج سرد شدند، می بایست ان ها را دوباره گرم کنید.
گام ششم
در این قسمت و بعد از مراحل پیشین آرد برنج را داخل یک سینی استیل لبه دار بریزید و در قسمت وسط سینی یک حفره با دست درست کنید. شما می بایست در ادامه شربت و روغن را به آرد برنج بیفزایید و با کمک دست خود کلیه مواد حلوا را ترکیب کنید.
گام هفتم
توجه کنید که برای تهیه این حلوا نباید دست کش دست کنید، زیرا این حلوا با گرمای دست ها شکل می گیرد. اکنون می بایست مواد را در زمان یک ربع با دست به خوبی ورز دهید تا به طور کامل یکنواخت شود.
گام هشتم
در این مرحله پودر گل سرخ و گلاب را نیز به حلوا بیفزایید و کاملا ترکیب کنید تا کلیه مواد خوب با هم مخلوط شوند. بعد از اینکه حلوا شا منسجم شد، آن را در یک سینی گداشته و یکدست پهن کنید و در نهایت طوری که دوست دارید برش بزنید.
گام نهم
شما در نهاین می توانید از گل سرخ یا کنجد جهت تزیین کردن روی حلوای خود استفاده کنید. در قدیم جهت تزیین این حلوا پودر برگ درخت لیمو به کار می بردند. اکنون حلوا را به اندازه دو ساعت در جای خنک بگذارید تا آماده خوردن شود. حال می توانید حلوا را میل نمایید. ازینکه تا اینجا با ما همراه بودید سپاسگزاریم.
روش درست کردن دست حلوا گیلانی
یکی از گونه های دسرهای لذیذ و خوشمزه سنتی ایرانی دست حلوا است که اصالتا برای استان گیلان می باشد.
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.