- زیبایی و تناسب اندام
- 1403/09/01
یکی از گونه های غذاهای لذیذ و خوشمزه ایرانی کله جوش با ماست و سیب زمینی است که این غذا با دستورات گوناگونی تهیه می شود.
یکی از گونه های غذاهای لذیذ و خوشمزه ایرانی کله جوش با ماست و سیب زمینی است که این غذا با دستورات گوناگونی تهیه می شود.
ما در این مطلب سعی کردیم تا چگونگی درست کردن و تهیه کامل و گام به گام این غذای لذیذ یعنی کله جوش با ماست و سیب زمینی را در سایت آموزشی رضیم به شما عزیزان بیاموزیم. در نتیجه با مجله سلامت پلاس همراه باشید و دستور تهیه این غذا را تا انتها دنبال کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
پیاز ۲ عدد متوسط
سیر ۲ حبه
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
عدس ¼ پیمانه
لپه ¼ پیمانه
برنج ¼ پیمانه
نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری
آرد ۲ قاشق غذاخوری
پونه ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع و نمک به مقدار کافی
فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
کوفته ریزه (اختیاری) به مقدار کافی
ماست و کشک به مقدار کافی
پودر گردو به مقدار کافی
نحوه و دستور پخت کله جوش با ماست و سیب زمینی
گام اول
در ابتدا جهت درست کردن کله جوش با ماست و سیب زمینی لذیذ می بایست لپه را شسته و داخل یک کاسه آماده دارای آب بریزید و بعد از آن بگذارید لپه به اندازه چهار ساعت داخل آب باشد تا خیس بخورد.
گام دوم
در این مرحله عدس و برنج را شسته و داخل یک کاسه آب بریزید. باز هم بگذارید تا برنج و عدس به اندازه دو ساعت داخل آب باشند تا خیس بخورند. در همین حین پیاز را به شکل نگینی ریز ریز خرد کنید و کنار بگذارید.
گام سوم
اکنون سیر را به شکل ریز رنده کنید و پس از آن یک قابلمه متوسط را روی شعله کم کم اجاق بگذارید، پس از آن اندکی روغن مایع به میزان مناسبی درون قابلمه بریزید و هم زمان پیاز و زردچوبه را نیز بیفزایید و سرخ کنید تا سبک و شفاف شود.
گام چهازم
حال سیر رنده شده را درون قابلمه بریزید و مجددا اندکی سرخ کنید تا بوی سیر رها شود. بعد از آن به اندازه اندکی فلفل سیاه و آرد درون قابلمه اضافه نمایید و باز تفت دهید تا عطر خامی آرد برود.
گام پنجم
در این گام نعنای خشک را با پونه درون قابلمه بریزید و باز تفت دهید و پس از آن نیز لپه، برنج و عدس آبکشی شده را درون قابلمه اضافه نمایید. کلیه مواد را ترکیب کرده و تفت دهید و پس از آن یک لیوان آب جوش درون قابلمه بریزید.
گام ششم
اکنون می بایست کلیه مواد را خوب با هم مخلوط نمایید تا آرد به درستی حل شود و بار دیگر دو لیوان آب درون قابلمه بریزید، بعد از این کار بگذارید حبوبات و برنج به طور کامل پخته و نرم بشوند. بعد از سپری شدن دو ساعت پوست سیب زمینی را بگیرید.
گام هفتم
در این گام می بایست سیب زمینی را به شکل مکعبی متوسط خرد نمایید و درون قابلمه بریزید. بعد از این زمان نمک غذا را به میزان دلخواه بیفزایید و ترکیب کنید. سپس باید ماست را هم بزنید تا یکدست شود و اندکی کشک نیز روی آن بریزید و کنار بگذارید.
گام هشتم
سپس باید ترکیب ماست و کشک را درون قابلمه بریزید و به شکل پی در پی به هم بزنید تا جوشیده شود. هنگامی که ترکیب ماست و کشک کاملا گرم شد، اندکی پودر گردو درون قابلمه ریخته و ترکیب نمایید.
گام نهم
در پایان بگذارید تا کله جوش به اندازه پنج دقیقه روی شعله اجاق جوشیده شود و جا بیفتد، پس از آن قابلمه را از اجاق بردارید و کله جوش را داخل ظرف مناسبی جهت سرو بریزید. شما می توانید این غذای لذیذ را با نان سنگک یا هر نوع نانی میل نمایید.
کله جوش با ماست و سیب زمینی
یکی از گونه های غذاهای لذیذ و خوشمزه ایرانی کله جوش با ماست و سیب زمینی است.
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.