- زیبایی و تناسب اندام
- 1403/09/01
- دسته بندی: تغذیه سالم
- تاریخ انتشار: 1403/06/15
- زمان مطالعه: 3 دقیقه
روغنی که از دنبه به دست میآید یکی از روغنهای مفید و بسیار مقوی است که میتوان از آن در طبخ غذاها استفاده کرد. از قدیم این روغن عنوان روغن خوب را با خود یدک کشیده است و افرادی که در مشاغل نیازمند به توان بالا مشغول به کار بودهاند از روغن دنبه برای تقئیت بدن خود استفاده میکردهاند. البته این روغن دارای کالری بالایی است و میتواند باعث افزایش وزن شود.
روغنی که از دنبه به دست میآید یکی از روغنهای مفید و بسیار مقوی است که میتوان از آن در طبخ غذاها استفاده کرد. از قدیم این روغن عنوان روغن خوب را با خود یدک کشیده است و افرادی که در مشاغل نیازمند به توان بالا مشغول به کار بودهاند از روغن دنبه برای تقئیت بدن خود استفاده میکردهاند. البته این روغن دارای کالری بالایی است و میتواند باعث افزایش وزن شود.
از این جهت کسانی که در طول روز تحرک زیادی ندارند باید در مصرف آن جنبهی تعادل و احتیاط را در نظر داشته باشند. از آن طرف، افرادی که بیش از حد لاغر هستند و تحرک زیادی دارند، برای چاق شدن و اضافه کردن وزن میتوانند این روغن را به رژیم غذایی اضافهشان اضافه کنند. در ادامه برای آموزش نحوهی تهیه روغن دنبه با مجله سلامت پلاس همراه باشید.
مواد لازم روغن دنبه
دنبه تازه ۱ کیلوگرم
سیب ۱ عدد
هویج ۱ عدد
برگ بو ۲ عدد
رزماری ۱ قاشق غذاخوری
دانه فلفل سیاه ۲ قاشق چایخوری
هل ۴ عدد
میخک ۴ عدد
سرکه سیب ¾ لیوان
ماست ½ لیوان
ترکیب آب و گلاب ½ لیوان
دستور تهیه روغن دنبه
گام اول
اولین گام در تهیه روغن دنبه سنتی آمادهسازی خود دنبه برای خورد کردن است. به این ترتیب دنبه را روی تختهی آشپزخانه قرار داده و به مکعبهایی به اندازهی ۳ سانتیمتر برش بزنید. سپس آنها را داخل فریزر قرار دهید تا کمی یخ بزند و به اصطلاح خودش را بگیرد. (فریز کردن دنبه برای این است که در هنگام چرخ کردن کار راحتتر بوده و به چرخ گوشت فشار کمتری وارد شود.)
گام دوم
هنگامی که دنبهها کمی یخ زدند، آنها را از فریزر خارج کرده و چرخ کنید. دنبههای چرخ شده را داخل کاسهای بریزید و کنار بگذارید.
گام سوم
اکنون وقت آسیاب کردن ادویههاست. رزماری، برگ بو، دانه فلفل سیاه، هل، و میخک را درون اسیاب ریخته و کاملاً پودر کنید. ادویههای خوش عطر آسیاب شده را نیز کنار بگذارید.
گام چهارم
دنبههای چرخ شده را به قابلمه منتقل کرده و روی شعلهی گاز با حرارت ملایم قرار دهید. دنبه به سرعت آب میاندازد. در این مرحله سرکه سیب، آب و گلاب را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه بپزد. اکنون زمان اضافه کردن ادویههای آسیاب شده و ماست به دنبه است.
گام پنجم
اکنون هویج را بلافاصله پوست کنده، از وسط نصف کنید و به مواد اضافه کنید. سیب را نیز بشوییدف هستههای آن را جدا کنید و درون قابلمه بیندازید و اجازه بدهید ۱ ساعت دیگر هم با حرارت ملایم بپزد.
گام ششم
بعد از سپری شدن یک ساعت درب قابلمه را بردارید و اجازه دهید دنبهها ۳ ساعت دیگر هم روی حرارت باشند. بعد از گذشت این زمان و تکمیل شدن پخت دنبه، آن را از روی حرارت بردارید.
گام هفتم
روی یک کاسه بزرگ صافی قرار دهید و سپی دنبه و تمام مخلفات را داخل صافی بریزید (به این مواد جزغاله میگویند). صبر میکنید آب دنبهها به طور کامل درون ظرف بریزد. سپس صافی را بردارید و کنار بگذارید و روغن دنبه را درون یک شیشه بگذارید.
گام هشتم
شیشهی حاوی روغن دنبه را جای خنک قرار دهید تا خودش را گرفته و جامد شود. از هر کیلو دنبه حدود ۶۰۰ گرم روغن قابل استخراج است. این روغن بسیار مقوی و با کیفیت است و میتواند در طبخ غذا جایگزین روغنهای ناسالم شود.
تهیه روغن دنبه
روغن دنبه یکی از روغنهای مفید و بسیار مقوی است که میتوان از آن در طبخ غذاها استفاده کرد.
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.