- زیبایی و تناسب اندام
- 1403/09/01
- دسته بندی: طب سنتی و اسلامی
- تاریخ انتشار: 1403/06/18
- زمان مطالعه: 8 دقیقه
قلب یکی از مهمترین اندام های بدن است و کوشیدن در حفظ سلامتی آن باعث می شود سلامت عمومی بدن بهبود یابد. از نگاه حکیمان مشهوری مانند ابو علی سینا و زکریای رازی قلب به عنوان اعضای رئیسه به شمار می رود و حفظ سلامت آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
قلب یکی از مهمترین اندام های بدن است و کوشیدن در حفظ سلامتی آن باعث می شود سلامت عمومی بدن بهبود یابد. از نگاه حکیمان مشهوری مانند ابو علی سینا و زکریای رازی قلب به عنوان اعضای رئیسه به شمار می رود و حفظ سلامت آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
متاسفانه با ماشینی شدن زندگی و افزایش سبک زندگی ناسالم، میزان ابتلا به بیماری های قلبی و عرقی بسیار افزایش یافته است. بنابراین با رعایت تدابیری در زمینه تقویت قلب در طب سنتی، می توان از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی جلوگیری نمود و طول عمر افراد را افزایش داد.
در این مقاله از مجله سلاکت پلاس قصد داریم شما را با روشهای تقویت قلب در طب سنتی آشنا شویم و بدانیم که متخصص طب سنتی چگونه می تواند در درمان بیماریهای قلب و عروق نقش داشته باشد و تقویت قلب در طب سنتی به چه صورت است.
یک متخصص طب سنتی دلایل با اشاره به اینکه کسانی که قلب ضعیفی دارند زود عصبانی یا ناراحت میشوند، نکاتی برای حفظ سلامت قلب را تشریح کرد.
قلب از دیدگاه طب سنتی دارای طبع گرم و خشک است؛ برای داشتن قلبی سالم باید تدابیری را رعایت کرد. البته هر نوع سوءمزاج بر قلب بر رفتار انسان تاثیراتی خواهد گذاشت.
از دیدگاه طب سنتی برخی موادغذایی در تقویت قلب بسیار موثر است که میتوان به زعفران, دارچین, گلاب بیدمشک, هل و ... اشاره کرد. باید به این نکته اشاره شود که کسانی که قلب ضعیفی دارند زود عصبانی یا ناراحت میشوند و تحمل این افراد در برابر محرکهای روحی و روانی کم است.
قلب برخی افراد دچار سوءمزاج سرد شده است که از دیدگاه طب سنتی نبض ضعیف, غم و اندوه و ... از نشانههای سوءمزاج سرد قلب است که مصرف گوشت کبک, بلدرچین, زرده تخم مرغ عسلی با دارچین برای این افراد بسیار مفید است.
قلب برخی از افراد دچار سوءمزاج تر شده است که این افراد به قول خودشان ناگهان میترسند و دلشان خالی میشود و زود از بین میرود، این افراد بسیار زود میترسند حتی با شنیدن یک صدا؛ براین اساس مصرف شربت سیب, آب سیب, سکنجبین نعنایی با عسل, فالوده سیب با گلاب و عسل برای رفع این سوءمزاج در این افراد موثر است.
غلامرضا کردافشاری متخصص طب سنتی میگوید: قلب برخی از افراد دچار سوءمزاج خشک شده است که این افراد معمولاً لاغر, بیخواب و به راحتی از هیجانات تاثیر میپذیرند و مدتی در بدنشان باقی میماند که مصرف فالوده سیب همراه با گلاب و زعفران برای این افراد مفید است.
برخی از افراد ممکن است که چند سوءمزاج داشته باشند که پرهیز از پُرخوری, پرهیز از ناراحتی و شاد بودن خود به رفع ضعف قلب کمک میکند. پرهیز از مصرف آب یا سالاد یا ماست با غذا, جویدن خوب غذا به سلامت قلب کمک میکند چرا که اگر آداب صحیح غذاخوردن رعایت نشود موجب صعود بخارات از معده میشود که خود این مسئله به ضعف قلب کمک میکند.
برخی از موادغذایی مانند ریحان و نعناع, سیر و پسته به قوت قلب کمک میکند، باید دانست که سنبل الطیب وسیع کننده عروق خونی است که به تقویت قلب کمک میکند.
نقش و اهمیت متخصص برای تقویت قلب در طب سنتی - راه های درمان و کنترل بیماریها
طب سنتی به عنوان طب مکمل همواره در کنار پزشکی نوین توانسته در درمان بهبود و کنترل بسیاری از بیماریها موثر واقع شود. افراد مبتلا به بیماری های قلبی نیز می توانند با تجویز متخصص طب سنتی راهکار های درمانی را به کار گیرند.
ماساژ قلب
ماسورها با اتکا به دانش علمی و تجربه خود و با پیدا کردن رگ های متصل به قلب در نقاط مختلف بدن ماساژ قلب را انجام می دهند. لازم به ذکر است که تنها متخصص طب سنتی پس از معاینه شما می تواند انجام این عمل را تجویز نماید.
حجامت قلب
همانطور که در دیگر مقالات مجله سلامت پلاس ذکر شد، حجامت قلب نیز مانند ماساژ قلبی بایستی توسط متخصص طب سنتی تجویز و انجام شود. حجامت قلب با از بین بردن غلظت خون و پاکسازی بدن، خون سالم را در بدن تولید و به داخل قلب پمپاژ می کند و موجب تقویت قلب در طب سنتی میشود.
سبک زندگی سالم
در بسیاری از موارد ناراحتی های قلبی به دلیل سبک زندگی ناسالم و کم تحرکی اتفاق میافتد. درمانگر حوزه طب سنتی با ارائه راهکارهای موثر در زمینه سبک زندگی و بررسی شرایط بالینی شما می تواند در بهبود و درمان بیماری قلبی و تقویت قلب در طب سنتی نقش مهمی را ایفا کند.
نقش تغذیه در حفظ سلامت قلب با طب سنتی چیست؟
تغذیه نیز به عنوان یک عامل بسیار مهم در سلامت قلب و عروق نقش دارد. پیشنهاد مید زمان صرف خوراکیها و غذاهای سلامت و ارزش تغذیهای آنها توجه کافی را داشته باشید. از سوی دیگر متخصص طب سنتی با بررسی شرایط بالینی شما و ارائه بهترین راهکارهای رژیمی، تقویت قلب در طب سنتی را بررسی میکند.
چه نوع گوشتی را برای حفظ سلامت قلب مصرف کنیم؟
مصرف گوشت سالم و مغذی، برای دفعات محدود در طول هفته و ماه، می تواند سلامت عروق را بهبود داده و به تبع آن سلامت قلب افزایش یابد. گوشت بلدرچین، ماهی های چرب و ریز، گوشت بره و جوجه مرغ برای تقویت قلب در طب سنتی ، بسیار موثر هستند.
از دیدگاه طب سنتی چه میوههایی برای سلامت قلب موثر هستند؟
میوهها نیز دارای خاصیت فراوانی هستند و با جلوگیری از تجمع مواد زائد سلامت بدن و قلب را بهبود می دهند. میوه هایی مانند لیمو، انار، به، سیب، آناناس، بالنگ و نارنج به دلیل وجود مواد معدنی و ویتامین های مختلف قلب را تقویت میکنند. برخی میوهها مانند آناناس با داشتن مواد آروماتیک، دارای عطر بسیار خوبی هستند و نشاط را و سرزندگی را در افراد افزایش می دهند. از سوی دیگر کاهش استرس و تقویت اعصاب از دیگر مزایای مصرف میوه و تقویت قلب در طب سنتی و طب گیاهی میباشد.
چه سبزی هایی برای تقویت قلب در طب سنتی موثر هستند؟
وجود مقادیر بالای فیبر در سبزیها سلامت قلب را افزایش میدهد. دیدگاه طب سنتی میگوید که مصرف سبزی هایی مانند گشنیز، ریحان، نعنا و جعفری موجب بهبود بافتهای آسیبدیده شده و افزایش سلامت قلب و عروق میشود.
چه نوشیدنیهایی را برای سلامت قلب مصرف کنیم؟
همواره به همگان ثابت شده است که بهترین نوشیدنی برای بدن و سلامت قلب، آب است. اما بسیاری از افراد ترجیح می دهند که علاوه بر آب از دیگر نوشیدنیها مانند آبمیوه و نوشابه و… در کنار آب آشامیدنی استفاده نمایند. نوشیدنی های صنعتی به دلیل وجود شکر مصنوعی فراوان و رنگ های مضر گزینه مناسبی برای مصرف نیستند. از این رو می توانیم نوشیدنی های سالم و حیاتبخش را برای تقویت قلب در طب سنتی، در رژیم غذای خود بگنجانیم. این نوشیدنیها شامل موارد زیر می شود:
شربت بهارنارنج
ترکیبات: آب، عسل،عرق بهارنارنج و تخم فرنجمشک
شربت گل گاو زبان
ترکیبات: گل گاو زبان، کاسنی، عصاره سیب، گلاب، شکر سرخ یا قهوه ای و آب
شربت گلاب
ترکیبات : آب، عسل، تخم ریحان و گلاب
شربت بادرنجبویه
ترکیبات: عسل، آب، گلاب، دم کرده گل گاو زبان، عرق بادرنجبویه
طب سنتی چه توصیه های غذایی برای سلامت قلب دارد؟
سبک زندگی ماشینی و مدرن دغدغه انسانهای امروزی را بسیار زیاد کرده است. از این رو، صرف غذا در زمان مناسب به فراموشی سپرده شده است. گرسنگی های طولانی در طول روز سلامت بدن را دچار مشکل و از تولید خون جلوگیری می کند. طب سنتی توصیه می کند که هر چند ساعت یکبار از خوراکی ها و غذاهای سالم تغذیه نمائید تا بتوانید سلامت قلب خود را حفظ کنید.
مصرف میان وعده مناسب برای سلامت قلب
به کسانی که به بیماری های قلبی یا ضعف ناشی از آن دچار شده اند، پیشنهاد می شود که خوراکی های مختلف را به عنوان میان وعده در رژیم غذایی خود بگنجانند. مصرف حلوای سیب و شربت زعفران می تواند به شما برای تقویت قلب در سنتی کمک رساند
طرز تهیه حلوای سیب
سیب های پوست کنده شده را با آب بپزید و اجازه دهید کامل نرم شود. پس از تبخیر کل آب گلاب و عسل به سیب ها اضافه نمائید و مقدار آن را حرارت دهید. سپس سیب را در ظرف بزرگی پخش کنید و اجازه دهید تا خنک شود. روی آن را می توانید با پودر پسته یا بادام تزئین کنید. این ترکیب پرخاصیت یکی از بهترین مواد غذایی برای تقویت قلب در طب سنتی است.
از نگاه حکیمان مشهوری مانند ابو علی سینا و زکریای رازی قلب به عنوان اعضای رئیسه به شمار می رود و حفظ سلامت آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
در بسیاری از موارد ناراحتی های قلبی به دلیل سبک زندگی ناسالم و کم تحرکی اتفاق میافتد. درمانگر حوزه طب سنتی با ارائه راهکارهای موثر در زمینه سبک زندگی و بررسی شرایط بالینی شما می تواند در بهبود و درمان بیماری قلبی و تقویت قلب در طب سنتی نقش مهمی را ایفا کند.
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.