- زیبایی و تناسب اندام
- 1403/09/01
- دسته بندی: طب سنتی و اسلامی
- تاریخ انتشار: 1403/06/20
- زمان مطالعه: 3 دقیقه
کنترل دیابت نوع سرد و گرم با طب سنتی ایرانی، دکتر میرغضنفری با اشاره به شیوع بیماری دیابت و آسیب آن به ارگانهای حیاتی بدن، به تدابیر طب ایرانی در کنترل بیماری دیابت اشاره کرد و گفت: بحث ژنتیک در ابتلا به دیابت اهمیت زیادی دارد اما برخی افراد حتی با وجود زمینه ژنتیکی مبتلا نمیشوند چون سبک زندگی سالمی دارند و برعکس برخی با وجود اینکه زمینه ژنتیک ندارند، به دلیل عدم رعایت اصول سبک زندگی سالم خصوصا غذا، خواب مناسب و ورزش به این بیماری مبتلا میشوند.
کنترل دیابت نوع سرد و گرم با طب سنتی ایرانی، دکتر میرغضنفری با اشاره به شیوع بیماری دیابت و آسیب آن به ارگانهای حیاتی بدن، به تدابیر طب ایرانی در کنترل بیماری دیابت اشاره کرد و گفت: بحث ژنتیک در ابتلا به دیابت اهمیت زیادی دارد اما برخی افراد حتی با وجود زمینه ژنتیکی مبتلا نمیشوند چون سبک زندگی سالمی دارند و برعکس برخی با وجود اینکه زمینه ژنتیک ندارند، به دلیل عدم رعایت اصول سبک زندگی سالم خصوصا غذا، خواب مناسب و ورزش به این بیماری مبتلا میشوند.
وی ادامه داد: گاهی گفته میشود که دیابت یک بیماری خود ایمنی است؛ اما باید به این نکته توجه داشت که سیستم ایمنی بدن به تنهایی و به خودی خود تحریک نمیشود؛ بلکه وجود مواد غیر طبیعی در بدن که خود شخص باعث تجمع آنها میشود باعث تحریک سیستم ایمنی شده، این سیستم حالت افسار گسیخته پیدا میکند و برای دفع این سموم بر علیه بافتها و سلولهای خود نیز فعال شده و باعث تخریب غیرقابل بازگشت بافتهای بدن میشود.
این پژوهشگر طب سنتی ایرانی با بیان اینکه حکمای طب ایرانی دیابت را دو نوع دیابت سرد و دیابت گرم میدانند و برای هر کدام درمانها و توصیههای خاصی دارند، تاکید کرد: بسیار اهمیت دارد که هر فرد با مراجعه به پزشک متخصص طب سنتی مزاج خود را بشناسد تا سبک زندگی متناسب با مزاج فرد به او داده شود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش، افزود: احتمال اینکه دیابت سرد در افراد با مزاج سرد رخ دهد، بسیار بیشتر است و گرم مزاجان اصولا به دیابت گرم مبتلا میشوند.
او با بیان اینکه سرد مزاجانِ مبتلا به دیابت باید از مصرف غذاهایی با مزاج سرد خصوصا در فصل سرما و اقلیم های سرد پرهیز کنند، گفت: خوراکیهای رو به گرمی مثل شوید، دارچین و زیره، کنگر، کرفس، شنبلیله، انجیر، سیب گلاب، خوراکیهای انرژیزا مثل بادام و گردو که در طب سنتی برای دیابت هم توصیه شده در صورتی که حساسیت نداشته باشند، برای این افراد مفید است.
وی ادامه داد: مصرف نیلوفر، عناب، تخم هندوانه، گیاه و عرق کاسنی، عرق بید، عرق بیدمشک و یا دم کرده آنها برای گرم مزاجان مفید است.
میرغضنفری اظهار کرد: مصرف ماءلجبن ساده و یا ماءلجبن کاسنی برای افراد با مزاج گرم و خشک و ماء الجبن افتیمونی یا زنجبیلی برای سردمزاجان توصیه میشود.
بنابر اعلام روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، وی یادآور شد: افراد مبتلا به دیابت اگر میخواهند دیابت خود را کنترل کنند و مصرف دارو را به حداقل برسانند، باید در کنار رعایت تدابیر تغذیهای، ورزش کنند، خواب مطلوبی داشته باشند و از استرس دوری کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش در پایان تصریح کرد: طب سنتی هم در استدلال چگونگی بروز دیابت و هم در چگونگی درمان دیابت به صورت اختصاصی و متناسب با مزاج میتواند بسیار کمک کننده باشد. قطعا و حتما شخص دیابتی نباید داروهای شیمیایی و خوراکی و تزریقی خود را قطع و یا به صورت سرخود کم کند. بلکه باید تدابیر طب سنتی را رعایت کرده و همزمان قندخون خود را کنترل کند و اگر قند او در حال کاهش بود میتواند زیر نظر متخصص دز داروهای خود را کاهش دهد.
یک پزشک و متخصص فیزیولوژی با بیان اینکه امروزه سبک زندگی ماشینی باعث شده تا بیماریهایی همچون دیابت شیوع پیدا کند، گفت: این بیماری عوارض زیادی را برای فرد ایجاد کرده و به ارگانهای بدن همچون کلیهها، کبد، چشم و سایر اعضا آسیب میزند.
این بیماری عوارض زیادی را برای فرد ایجاد کرده و به ارگانهای بدن همچون کلیهها، کبد، چشم و سایر اعضا آسیب میزند.
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.