- طب سنتی و اسلامی
- 1403/11/09
- دسته بندی: پیشگیری و درمان
- تاریخ انتشار: 1403/06/27
- زمان مطالعه: 5 دقیقه
این روزها زمزمههایی از شیوع بیشتر بیماری آبله میمون به گوش میرسد. این بیماری عفونی توسط ویروس آبله میمونی به افراد مختلف منتقل میشود. از علائم آن میتوان به تب، سردرد، ضایعه پوستی و … اشاره کرد. آبلهها در قسمتهای مختلف بدن مانند کف دستها و پاها، صورت، دهان و … قابل مشاهده هستند.
روش های درمان آبله میمون
این روزها زمزمههایی از شیوع بیشتر بیماری آبله میمون به گوش میرسد. این بیماری عفونی توسط ویروس آبله میمونی به افراد مختلف منتقل میشود. از علائم آن میتوان به تب، سردرد، ضایعه پوستی و … اشاره کرد. آبلهها در قسمتهای مختلف بدن مانند کف دستها و پاها، صورت، دهان و … قابل مشاهده هستند. تشخیص این بیماری چندان آسان نیست، زیرا علائمی مشابه سایر بیماریها دارد. آزمایش یکی از راههای تشخیص آبله میمونی است. ماسک زدن، ضد عفونی کردن محیط، استفاده از دهانشویه به پیشگیری از ابتلا به این نوع بیماری کمک میکند. در این مقاله از مجموعه مقالات مجله سلامت پلاس به معرفی بیماری آبله میمون پرداختهایم.
آبله میمون چیست؟
آبله میمون نوعی بیماری است که از طریق ویروسی با همین نام منتشر میشود. این ویروس باعث بروز بثورات پوستی دردناک، بزرگ شدن غدد لنفاوی و تب میشود. اکثر افراد مبتلا به این نوع آبله زود درمان میشوند اما در برخی از مواقع زمان بهبود طولانی میشود. روشهای انتقال ویروس آبله میمون عبارتند از:
اگر به این بیماری مبتلا هستید برای جلوگیری انتقال آن به سایر افراد باید:
علائم و نشانههای آبله میمون
علائم و نشانههای این بیماری معمولا در عرض یک هفته مشخص میشوند و ممکن است دو الی چهار هفته طول بکشند. در افرادی که سیستم ایمنی بدنی ضعیفی دارند این علائم بیشتر طول میکشد. علائم بیماری آبله میمون عبارتند از:
اولین نشانه در بسیاری از افراد با نمایان شدن آبله شروع میشود. بثورات پوستی ابتدا شبیه یک زخم معمولی هستند و سپس به تاولی پر از مایع تبدیل میشود و ممکن است درد یا خارش داشته باشند. با گذر زمان این آبلهها خشک و پوسته پوسته میشوند و میریزند. آبلهها در کف دست و کف پا، صورت، دهان و گلو، کشاله ران و نواحی تناسلی و مقعد دیده میشوند. سوزش ادرار و دفع دردناک نیز از دیگر علائم این بیماری است. کودکان، افراد باردار و افرادی که سیستم ایمنی بدنی ضعیفی دارند بیشتر در معرض ابتلا به ویروس آبله میمون هستند.
اگر این بیماری درمان نشود عوارض مانند ذاتالریه، عفونت قرنیه یا از دست دادن بیماری را به همراه دارد. از دیگر عوارض آن میتوان به مشکل در بلع، استفراغ و اسهال که باعث کمآبی شدید یا سوء تغذیه میشود اشاره کرد. این بیماری در هر بخش از بدن خود را به نوعی نشان میدهد. ممکن است باعث التهاب مغز یا آنسفالیت، بیماری قلبی یا میوکاردیت، بروز مشکل در مجاری ادراری یا اورتریت شود.
روش تشخیص آبله میمونی
این بیماری علائمی شبیه به سایر بیماریها و عفونتها دارد. به همین دلیل ممکن است تشخیص آن کمی سخت باشد. برای تشخیص این نوع آبله ممکن است پزشک از شما بخواهد آزمایش دهید. تست PCR یکی از روشهای دیگر تشخیص بیماری آبله میمونی است. همچنین ممکن است پزشکان بثورات پوستی یا مایع درون تاولها را بررسی کنند.
درمان آبله میمون
هنوز درمان قطعیای برای آبله میمون تعیین نشده است اما معمولا پزشکان داروهای ضد ویروسی را به بیمارن توصیه میکنند. هیدراته نگه داشتن بدن، استفاده از لوسیونهای مناسب تاولها و درمان تب از دیگر روشهای درمان این بیماری است.
برای هیدراته نگه داشتن بدن خود نیاز به مصرف نوشیدنیهای متنوع و ترجیحا طبیعی دارید.
درمان خانگی آبله میمون
اکثر افرادی که به آبله میمون مبتلا میشوند در مدت دو الی چهار هفته بهبود پیدا میکنند. اگر شما هم به این بیماری مبتلا هستید باید:
در زمان ابتلا به آبله میمون از خراشیدن زخمها و تاولها خودداری کنید. این کار باعث پخش شدن عفونت در سایر نواحی بدن میشود.
راههای پیشگیری از ابتلا به آبله میمونی
واکسنهای مختلفی برای درمان بیماری آبله ساخته شدهاند. اما هنوز در دسترس عموم مردم قرار ندارند. اگر در شرایط زیر قرار دارید میتوانید از واکسن استفاده کنید:
راههای دیگر پیشگیری از آبله میمون عبارتند از:
علائم این بیماری شبیه به آنفولانزا و سرماخوردگی است و معمولا با تب و لرز و بثورات پوستی همراه است. آبله میمون معمولا دو الی چهار هفته طول میکشد. این بیماری درمان خاصی ندارد و معمولا با روشهایی مشابه درمان آنفولانزا برطرف میشود.
آبله میمون بیماریای با قدرت همهگیری زیاد است که توسط ویروس به افراد منتقل میشود.