- مراقبت از مو
- 1403/10/24
- دسته بندی: آشپزی
- تاریخ انتشار: 1403/10/17
- زمان مطالعه: 5 دقیقه
طرز تهیه و دستور پخت: سلام و عرض ادب خدمت مخاطبان مجله سلامت پلاس و علاقهمندان به آشپزی، امیدوارم که حالتون خوب باشه.
طرز تهیه و دستور پخت: سلام و عرض ادب خدمت مخاطبان مجله سلامت پلاس و علاقهمندان به آشپزی، امیدوارم که حالتون خوب باشه.
متنی که در ادامه مشاهده می کنید به روش تهیه کاپ کیک شکلاتی مرطوب اختصاص پیدا می کند که به صورت مرحله به مرحله همراه با نکات لازم و تصاویر برای شما ارائه می شود، این کاپ کیک های شکلاتی کیک های کوچکی هستند با بافت نرم و مرطوب، بسیار خوشمزه که در مدت زمان کوتاهی پخته و آماده می شوند.
مواد لازم:
تخم مرغ: 1 عدد
آرد همه منظوره: 1 لیوان
پودر کاکائو: نصف لیوان
جوش شیرین: نصف قاشق چایخوری
بکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
دوغ: نصف لیوان
شکر: 1 لیوان
روغن جامد: نصف لیوان
آب داغ: نصف لیوان
عصاره وانیل: 2 قاشق چایخوری
فراستینگ کرم شکلاتی برای تزیین: به مقدار لازم
برای تهیه کاپ کیک شکلاتی مرطوب نیازداریم به : آرد همه منظوره، شکر سفید، پودر کاکائو، بکینگ پودر، جوش شیرین، نمک، تخم مرغ، دوغ، روغن جامد، عصاره وانیل و فراستینگ کرم شکلاتی برای تزیین.
آرد همه منظوره: بهترین نوع آرد برای تهیه این کاپ کیک است اگر به آرد همه منظوره دسترسی ندارید از آرد قنادی استفاده کنید.
شکر سفید: به عنوان شیرین کننده استفاده می شود البته می توانید به دلخواه از شکر قهوه ایی نیز استفاده نمایید.
پودر کاکائو: که باید تازه، نرم و کاملا آسیاب شده باشد.
جوش شیرین و بکینگ پودر: که همزمان از آن ها استفاده می کنیم برای عمل آوری مایه کاپ کیک.
نمک: که به مقدار کم در تهیه انواع کیک ها و شیرینی ها استفاده می شود.
تخم مرغ: حتما درشت باشد و نیم ساعت قبل از مصرف در دمای اتاق قرار دهید تا با محیط هم دما شود.
دوغ: از دوغ تازه و ترش استفاده کنید، اگر دوغ ندارید می توانید یک قاشق چایخوری آب لیمو ترش یا سرکه را داخل شیر بریزید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بماند تا شیر بریده شود و بعد آن را به عنوان دوغ مورد استفاده قرار دهید.
روغن جامد: که برای ایجاد بافت نرم کاپ کیک از آن استفاده می کنیم.
عصاره وانیل: جهت عطر و بوی این کاپ کیک به کار می رود.
فراستینگ کرم شکلاتی: در صورت تمایل برای تزیین این کاپ کیک استفاده می شود، شما به دلخواه خود می توانید از هر روش یا موادی که دوست دارید برای تزیین آن ها استفاده نمایید.
مرحله اول روش تهیه کاپ کیک شکلاتی مرطوب:
ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) روشن کرده و اجازه می هیم تا محیط فر برای مدت زمان 15 دقیقه گرم شود. داخل حفره های قالب مخصوص کاپ کیک کپسول کاغذی چرب شده قرار می دهیم.
مرحله دوم روش تهیه کاپ کیک شکلاتی مرطوب:
در این مرحله مواد خشک را با هم مخلوط می کنیم برای این منظور 1 لیوان آرد همه منظوره که دو مرتبه آن را از قبل الک کرده ایم داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم سپس به آن 1 لیوان شکر، نصف لیوان پودر کاکائو، 1 قاشق چایخوری بکینگ پودر، نصف قاشق چایخوری جوش شیرین و نصف قاشق چایخوری نمک اضافه می کنیم؛ این مواد خشک را با یک قاشق هم می زنیم تا کاملا باهم مخلوط شوند.
مرحله سوم روش تهیه کاپ کیک شکلاتی مرطوب:
در این مرحله مواد مرطوب را با هم مخلوط می کنیم؛ برای این منظور یک عدد تخم مرغ درشت به دمای محیط رسیده را با نصف لیوان دوغ به دمای محیط رسیده، نصف لیوان روغن جامد، دو قاشق چایخوری عصاره وانیل در یک کاسه همزن ریخته و همزن برقی را روشن می کنیم تا مواد به طور کامل برای 3 دقیقه با هم مخلوط شوند.
مرحله چهارم روش تهیه کاپ کیک شکلاتی مرطوب:
در این مرحله مواد خشک را با مواد مرطوب مخلوط می کنیم برای این منظور همزن برقی را با دور کند روشن کرده و مواد خشک را کم کم به مواد مرطوب اضافه می کنیم.
در آخر نصف لیوان آب داغ را نیز افزوده و اجازه می دهیم تا مواد به خوبی با هم مخلوط شده و یکدست شود.
مرحله پنجم روش تهیه کاپ کیک شکلاتی مرطوب:
در این مرحله مایه شکلاتی کاپ کیک را داخل حفره های قالب می ریزیم، هر حفره کاپ کیک را تا نیمه از این مایه پر کنید (نباید حفره ها بیش از حد با مایه پر شوند چون پس از پخت حجم آن ها افزایش پیدا کرده و از فضای قالب بیرون می ریزند و ظاهر آن ها خراب می شود).
قالب را برای مدت 20 دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا به طور کامل پخته شوند. (برای اطمینان از پخت می توانید در انتهای مدت زمان پخت یک خلال دندان در آن ها فرو کنید)
پس از پخت کامل، فر را خاموش کنید و اجازه دهید تا کاپ کیک ها سرد شوند؛ سپس آن ها را با کمک قیف و ماسوره و فراستینگ کرم شکلاتی تزیین کنید.
سوالات متداول
برای پخت کاپ کیک شکلاتی مرطوب دمای فر باید چند درجه سانتیگراد باشد؟
180 درجه سانتی گراد.
برای پخت کاپ کیک شکلاتی مرطوب در فر چقدر زمان لازم است؟
20 دقیقه.
این مقدار مواد اولیه برای چند کاپ کیک شکلاتی مرطوب مناسب است؟
14 عدد.
برای پخت کاپ کیک شکلاتی مرطوب اگر دوغ در دسترس نبود چه راهکار و جایگزینی پیشنهاد می شود؟
اگر دوغ ندارید می توانید یک قاشق چایخوری آب لیمو ترش یا سرکه را داخل شیر بریزید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بماند تا شیر بریده شود و بعد آن را به عنوان دوغ مورد استفاده قرار دهید.
حالا شما همه چیز را در مورد طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی خیس میدانید! دست به کار شوید و این دسر لذیذ را برای خود و عزیزانتان تهیه کنید و مطمئن باشید که از نتیجه کار شگفتزده خواهید شد!
میتونید مواد کیک رو داخل هر قالب دیگهای هم بریزید مثلا قالب گرد با قطر ۲۰ یا ۲۳ سانت، این دستور برای کیک خیس معرکهست و اصلا کیک سنگین و چربی نیست.
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.