- مراقبت از مو
- 1403/10/24
- دسته بندی: تغذیه سالم
- تاریخ انتشار: 1403/10/20
- زمان مطالعه: 10 دقیقه
هر کدام از این غذاهای ممنوعه در بارداری خطرات مختلفی را به همراه دارند. برخی از غذاها ممکن است آلوده به میکروب باشند. که در این صورت می توانند باعث عفونت شوند و ممکن است برای شما یا کودکتان مضر باشند. سایر غذاها حاوی موادی هستند که می توانند به کودک شما آسیب برسانند.
غذاهای ممنوعه در بارداری
زمانی که باردار هستید، خوردن انواع غذاهای سالم برای شما و کودکتان مفید است. با این حال، برخی از مواد غذایی هستند که نباید در دوران بارداری بخورید، زیرا ممکن است شما را بیمار کنند، یا به کودکتان آسیب برسانند. برخی از مواد غذایی نیز وجود دارند که خوردن آنها بی خطر است، اما باید مراقب باشید که بیش از حد از آنها استفاده نکنید.
اصلی ترین غذاهای ممنوعه در بارداری که باید از مصرف آنها اجتناب کرد عبارتند از:
غذاهایی که باید محدود شوند عبارتند از:
خطرات مصرف کردن غذاهای ممنوعه در بارداری چیست؟
هر کدام از این غذاهای ممنوعه در بارداری خطرات مختلفی را به همراه دارند. برخی از غذاها ممکن است آلوده به میکروب باشند – که در این صورت می توانند باعث عفونت شوند و ممکن است برای شما یا کودکتان مضر باشند. سایر غذاها حاوی موادی هستند که می توانند به کودک شما آسیب برسانند.
لیستریوز
لیستریوز که توسط باکتری لیستریا ایجاد می شود، یک عفونت نادر است که معمولا برای افراد سالم مشکلی ایجاد نمی کند. با این حال، اگر باردار هستید، می تواند باعث بیماری شما شود. اگر کودک شما آلوده شود، می تواند منجر به سقط جنین ، مرده زایی یا زایمان زودرس شود .
غذاهایی که ممکن است به لیستریا آلوده شوند عبارتند از:
توکسوپلاسموز
توکسوپلاسموز ، که توسط انگل توکسوپلاسما ایجاد می شود، عفونتی است که اگر برای اولین بار در دوران بارداری به آن مبتلا شوید، می تواند نوزاد شما را تحت تاثیر قرار دهد. این بیماری در استرالیا نادر است، اما مهم است که محتاط باشید، زیرا ممکن است باعث آسیب مغزی یا کوری کودک شما شود.
غذاهایی که ممکن است به توکسوپلاسما آلوده شوند عبارتند از:
سالمونلا
باکتری سالمونلا می تواند شما را مسموم کند. اگر در دوران بارداری به آن مبتلا شوید، ممکن است باعث سقط جنین شود، اما این اتفاق نادر است.
غذاهایی که ممکن است به سالمونلا آلوده باشند عبارتند از:
جیوه
ماهی یک بخش سالم و مغذی از رژیم غذایی شما در دوران بارداری است ، اما توجه داشته باشید که ماهی حاوی جیوه است. سطوح بالای جیوه می تواند بر سیستم عصبی در حال رشد کودک شما تأثیر بگذارد .
برخی از انواع ماهی ها نسبت به سایرین دارای سطوح بالاتر جیوه هستند. این مقدار معمولا در ماهی های شکارچی بزرگتر بیشتر است. بالاترین سطح در کوسه، مارلین، نوک پهن، اره ماهی، نارنجی رافی و گربه ماهی یافت می شود.
ویتامین A
مصرف بیش از حد ویتامین A (که رتینول نیز نامیده می شود) می تواند به کودک شما آسیب برساند. جگر حاوی مقدار زیادی ویتامین A است و باید محدود شود.
مشروبات الکلی
اگر در دوران بارداری الکل زیاد بنوشید ، کودک شما ممکن است به اختلال طیف الکل جنینی ( fetal alcohol spectrum disorder) مبتلا شود . الکل همچنین می تواند خطر سقط جنین، مرده زایی یا زایمان زودرس را افزایش دهد.
کافئین
مصرف بالای کافئین می تواند خطر سقط جنین، زایمان زودرس و تولد نوزادی با وزن کم را افزایش دهد . کافئین به طور طبیعی در بسیاری از غذاها مانند قهوه، چای و شکلات یافت می شود. همچنین به برخی از نوشابه ها و نوشیدنی های انرژی زا اضافه می شود.
چگونه می توانم مطمئن شوم که غذایی که می خورم بی خطر است؟
به عنوان یک قاعده کلی، بهترین غذاها برای خوردن، غذاهای تازه و کاملاً پخته یا تازه آماده شده هستند. مراقب باشید که همیشه غذا را به شکل ایمن ، تهیه و نگهداری کنید . غذایی را که تاریخ مصرف ان گذشته است، نخورید.
محصولات لبنی
فقط شیر پاستوریزه یا فوق حرارت (UHT یا با عمر طولانی) بنوشید. اطمینان حاصل کنید که فقط از لبنیات ساخته شده از شیر پاستوریزه استفاده می کنید.
پنیر نرم کپک زده مانند بری، کاممبر و شور (نوعی پنیر بزی) و سایر پنیرهای با سبک مشابه را نخورید. همچنین باید از پنیرهای ریکوتا، فتا، موزارلا، بوکوچینی و رگ آبی اجتناب کنید. اینها ممکن است حاوی لیستریا باشند که می تواند در طول فرآیند تولید، وارد آنها شود. اگر آنها را حداقل در دمای 75 درجه سانتیگراد پخته و بلافاصله مصرف کنید، خوردن آنها اشکالی ندارد.
خوردن پنیرهای سفت مانند چدار، پارمزان و ادام خوب است. پنیرهای سخت اسیدی تر از پنیرهای نرم هستند، بنابراین احتمال رشد باکتری در آنها کمتر است.
بسیاری از انواع دیگر پنیر نرم برای خوردن مناسب هستند، اما مطمئن شوید که توسط سازنده بسته بندی شده اند. آنها شامل پنیر خامه ای و پنیرهای فرآوری شده هستند.
بستنی نرم نخورید. این بستنی ها در دمایی ذخیره می شود که اجازه رشد لیستریا را می دهد. خوردن بستنی منجمد بسته بندی شده اشکالی ندارد.
تخم مرغ
اطمینان حاصل کنید که تخم مرغ ها کاملا پخته شده اند تا سفیده ها و زرده ها جامد شوند. این کار از خطر مسمومیت غذایی با سالمونلا جلوگیری می کند.
غذاهای حاوی تخم مرغ خام یا نیم پز مانند سس مایونز خانگی، آیولی، موس یا خمیر کیک را نخورید. خوردن محصولات تجاری و غیر یخچالی حاوی تخم مرغ اشکالی ندارد، اما مطمئن شوید که آنها را به درستی نگهداری کنید.
از تخم مرغ های کثیف یا تخم مرغ هایی که قبل از استفاده ترک خورده و نگهداری شده اند، استفاده نکنید.
گوشت
گوشت خام نخورید . گوشت نیمه خام ممکن است حاوی توکسوپلاسما یا سالمونلا باشد. تمام گوشت و مرغ را کاملاً بپزید طوری که اثری از رنگ صورتی گوشت باقی نماند. از مصرف گوشت خوک، سوسیس و کالباس و گوشت چرخ کرده از جمله برگر خودداری کنید.
پس از تهیه گوشت خام تمامی سطوح و ظروف را به خوبی بشویید. از تخته خردکن و چاقوی جداگانه استفاده کنید. همچنین مهم است که به یاد داشته باشید پس از دست زدن یا لمس کردن گوشت خام، دست های خود را بشویید.
از مصرف گوشت های سرد مانند سالامی، ژامبون، چوریزو و پپرونی خودداری کنید. اگر آنها را حداقل در دمای 75 درجه سانتیگراد پخته و بلافاصله مصرف کنید، خوردن آنها اشکالی ندارد.
گوشت های سرد تهیه شده از پیشخوان ها و ساندویچ بارها، گوشت های آماده برش خورده بسته بندی شده یا مرغ آماده سرد پخته نخورید. از انواع پاته اجتناب کنید. این محصولات ممکن است حاوی لیستریا باشند. مرغ داغ اگر بلافاصله آن را بخورید خوب است.
مصرف جگر یا فرآورده های کبدی، مانند پاته جگر یا سوسیس جگر را محدود کنید – بیش از 50 گرم در هفته مصرف نکنید، زیرا حاوی مقدار زیادی ویتامین A هستند.
ماهی و غذای دریایی
ماهی حاوی پروتئین و اسیدهای چرب ضروری امگا 3 است، بنابراین مصرف آن در بارداری توصیه می شود. با این حال، مهم است که مصرف ماهی با سطوح بالاتر جیوه را محدود کنید.
با پیروی از این دستورالعمل ها می توانید این کار را انجام دهید (به خاطر داشته باشید که یک وعده 150 گرم است):
ماهی و غذاهای دریایی تازه پخته شده برای خوردن در این دستورالعمل ها بی خطر هستند. اطمینان حاصل کنید که آنها را حداقل در دمای 63 درجه سانتیگراد بپزید و بلافاصله آنها را بخورید.
ماهی یا غذاهای دریایی خام یا سرد شده نخورید. اینها شامل صدف خام، ساشیمی و سوشی، غذاهای دریایی آماده دودی و میگوهای سرد آماده پخته شده نیز هست. اینها خطر بیشتری برای آلودگی لیستریا دارند.
مطمئن ترین راه برای لذت بردن از سوشی این است که خودتان درست کنید. انواع کاملاً پخته یا گیاهی را انتخاب کنید. از خرید سوشی آماده خودداری کنید.
میوه و سبزیجات
از مصرف سالادهای میوه یا سبزیجات از قبل آماده یا بسته بندی شده، از جمله سالادهای موجود در بوفه و سالاد بار، خودداری کنید. آنها در معرض خطر آلودگی به لیستریا هستند.
کنجد یا هر نوع جوانه ای نخورید، زیرا ممکن است حاوی لیستریا یا سالمونلا باشد.
میوه ها، سبزیجات و گیاهان را قبل از مصرف بشویید تا تمام آثار خاک و کثیفی از بین برود. توکسوپلاسما گاهی اوقات در خاک یافت می شود.
دانه های کنجد ممکن است حاوی سالمونلا باشند، بنابراین بهتر است از مصرف تمام محصولات کنجد مانند هوموس، تاهین و حلوا خودداری کنید.
آیا می توانم در دوران بارداری مشروبات الکلی مصرف کنم؟
هیچ سطح ایمنی از الکل وجود ندارد که بتوانید در دوران بارداری خود مصرف کنید. چه در حال برنامه ریزی برای بارداری باشید ، چه در حال باردار شدن یا شیردهی ، عدم مصرف نوشیدنی های الکلی مطمئن ترین گزینه است؛ زیرا الکل می تواند به جنین شما آسیب برساند.
آیا می توانم در دوران بارداری کافئین مصرف کنم؟
لازم نیست کافئین را به طور کامل قطع کنید، اما بیش از 200 میلی گرم در روز مصرف نکنید. مقادیر تقریبی کافئین موجود در غذاها و نوشیدنی ها عبارتند از:
برای کاهش مصرف کافئین، به جای چای، قهوه و نوشابه معمولی، از چای و قهوه بدون کافئین، آب میوه یا آب معدنی استفاده کنید.
مصرف نوشیدنی های انرژی زا در دوران بارداری توصیه نمی شود، زیرا ممکن است حاوی سطوح بالایی از کافئین یا گوارانا (که همچنین حاوی کافئین است) باشد.
در مصرف غذای باقی مانده از وعده های قبلی احتیاط کنید، زیرا ممکن است به لیستریا آلوده شوند. اگر می خواهید باقی مانده غذا را بخورید، آنها را مستقیماً در یخچال در ظرف دربسته قرار دهید. آنها را بیش از یک روز نگه ندارید و مجدداً در دمای 60 درجه سانتیگراد گرم کنید.
خوردن بادام زمینی یا غذاهای حاوی بادام زمینی (مانند کره بادام زمینی) در دوران بارداری خوب است، مگر اینکه به آنها حساسیت داشته باشید.
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.