- زیبایی و تناسب اندام
- 1403/09/01
- دسته بندی: تغذیه سالم
- تاریخ انتشار: 1403/06/16
- زمان مطالعه: 9 دقیقه
خوردن خیار در دوران بارداری بیخطر است، اما برخی خانمهای باردار به دلیل طبع سرد خیار، از مصرف آن هراس دارند و می پرسند ویار خیار در بارداری نشانه چیست؟ در خیار مقدار زیادی مواد معدنی و مواد مغذی وجود دارد که احتمالا از آنها بیخبر هستید. همانطور که میدانید خانمهای باردار باید در برنامه غذایی خود مصرف میوه وسبزیجات را بگنجانند.
خوردن خیار در دوران بارداری
خوردن خیار در دوران بارداری بیخطر است، اما برخی خانمهای باردار به دلیل طبع سرد خیار، از مصرف آن هراس دارند و می پرسند ویار خیار در بارداری نشانه چیست؟ در خیار مقدار زیادی مواد معدنی و مواد مغذی وجود دارد که احتمالا از آنها بیخبر هستید. همانطور که میدانید خانمهای باردار باید در برنامه غذایی خود مصرف میوه وسبزیجات را بگنجانند. خیار میوهای است که از ۹۶ درصد آب تشکیل شده؛ بنابراین خوردن خیار در بارداری راهی عالی برای جلوگیری از کمآبی بدن مادر خواهد بود. همچنین این میوه علاوه براینکه مواد معدنی بسیاری به مادر و جنین میرساند به دلیل کالری کمی که دارد از افزایش وزن مادر در دوران بارداری هم جلوگیری میکند. در این مقاله از سلامت پلاس بهمنظور رفع نگرانیهای شما میخواهیم درباره فواید و عوارض خوردن خیار در دوران بارداری صحبت کنیم.
خواص و ارزش غذایی خیار
طبق آزمایشات انجام شده، در هر صد گرم خیار خام با پوست، مواد مغذی زیر وجود دارند: میزان کربوهیدرات کربوهیدرات موجود در هر ۱۰۰ گرم خیار برابر با ۳.۶۳ گرم است. میزان پروتئین در هر ۱۰۰ گرم خیار حدود ۰.۶۵ گرم پروتئین وجود دارد. میزان چربی مقدار چربی موجود در هر ۱۰۰ گرم خیار حدود ۰.۱۱ گرم خواهد بود. میزان قند در هر ۱۰۰ گرم خیار حدود ۱.۶۷ گرم قند وجود دارد. میزان ویتامینها خوردن خیار در بارداری چه تاثیری بر جنین دارد؟ با خوردن خیار در دوران بارداری ویتامینهای زیر را دریافت میکنید که برای سلامتی شما و فرزندتان مفیدند. ویتامینهای موجود در هر ۱۰۰ گرم خیار عبارتند از: ویتامین C (2.8 میلیگرم)، ویتامین K (16.4 میکروگرم)، ویتامین E(0.03 میلیگرم)، تیامین (0.027 میلیگرم)، نیاسین (0.098 میلیگرم)، ویتامین B2 (0.033 میلیگرم)، ویتامین B6 (0.04 میلیگرم)، ویتامین A (105 واحد IU)، فولات (7 میلیگرم) و آلفا کاروتن (11 میکروگرم). سایر شاخصهای ارزش غذایی مواد معدنی موجود در هر ۱۰۰ گرم خیار به شرح زیر است: پتاسیم (۱۴۷ میلیگرم)، منیزیم (۱۳ میلیگرم)، سدیم (۲ میلیگرم)، کلسیم (۱۶ میلیگرم)، آهن (۰.۲۸ میلیگرم)، روی (۰.۲ میلیگرم)، فسفر (۲۴ میلیگرم)، مس (۰.۰۴۱ میلیگرم)، منگنز (۰.۰۷۹ میلیگرم)، سلنیوم (۰.۳ میکروگرم) و فلوراید (۱.۳ میکروگرم). باید بدانید که با مصرف زیاد خیار در دوران بارداری ممکن است دچار واکنشهای آلرژیک شوید.
مصرف خیار مناسب کدام دوره زمانی از بارداری است؟
خوردن خیار در تمام سه ماهه دوران بارداری مشکلی ندارد و بیخطر است. به شرطی که قبل از خوردن، این میوه را کاملا بشویید تا تمامی آلودگیهای موجود روی سطح آن پاک شوند. همچنین زنان باردار باید از مصرف خیارهای برش خورده و بستهبندی شده یا همان خیارهای موجود در سالاد بار در طول دوران بارداری بپرهیزید. نحوه مصرف خیار در دوران بارداری در ادامه چندین روش خوردن خیار در بارداری را خواهیم گفت: اضافه کردن خیار به سالاد شما میتوانید هنگام تهیه سالاد، تکههای خیار را به کاهو، گوجهفرنگی، پیاز، زیتون یا هر چیز دیگری اضافه کنید. خوردن گوجه و خیار در دوران بارداری خطری ندارد؛ به شرطی که زیاد مصرف نشود. ساندویچ خیار ساندویچ خیار را میتوانید بهعنوان صبحانه یا یک میان وعده خوشمزه در دوران بارداری صرف کنید. مواد لازم برای تهیه ساندویچ خیار: خیار نان گوجه پنیر برگ نعنا طرز تهیه: ساندویچ خیار یکی از آسانترین میان وعدههایی است که میتوانید بهراحتی آن را درست کنید. برای این کار کافی است برشهای خیار را به همراه پنیر، گوجه و برگ تازه نعنا میان نان قرار دهید و نوش جان کنید. البته خوردن گوجه در بارداری نیز فوایدی دارد که در مبحثی دیگر به آن میپردازیم.
آب دوغ خیار
آب دوغ خیار یکی از غذاهای لذیذ ما ایرانیهاست که در اوج گرمای تابستان درست میکنیم. مصرف آب دوغ خیار در دوران بارداری مشکلی ندارد، اما مانند هر غذای دیگری نباید در مصرف آن زیادهروی کنید؛ چراکه خیار دیرهضم است و احتمال اینکه نفخ یا معده درد بگیرید وجود دارد. مواد لازم برای تهیه آب دوغ خیار: ماست خیار آب گردو کشمش نعنا پودر گل محمدی طرز تهیه: تقریبا همه ما میدانیم که آب دوغ خیار را چگونه درست کنیم، اما بازگویی طرز تهیه آن خالی از لطف نیست. ابتدا ماست را هم بزنید، سپس تکههای خیار را به ماست اضافه و به خوبی مخلوط نمایید. سپس هرکدام از موارد گفته شده را به دلخواه به ترکیب ماست و خیار اضافه و در آخر آب بریزید. بعضی از خانمها درباره خواص آب دوغ خیار در بارداری سؤال میپرسند، باید بگوییم که آبدوغ خیار یک وعده غذایی کم کالری است و به دلیل طبع خنکی که دارد تشنگی و عطش را رفع میکند. همچنین به دلیل داشتن کلسیم، منیزیم و پروتئین روی سلامتی بدن مادر و جنین تأثیر میگذارد. وجود گردو در این غذا علاوهبراینکه ضریب هوشی جنین را بالا میبرد، از بدن مادر هم در مقابل عفونتها محافظت میکند. استفاده از کشمش در آبدوغ خیار هم روی بینایی جنین اثر میگذارد و موجب تقویت آن میشود. ماست و خیار خوردن ماست و خیار در دوران بارداری همراه با دیگر غذاها یا نان بهعنوان یک میان وعده مصرف میشود. از آنجایی که ماست و خیار هر دو دارای طبع سرد هستند باید به آن یک مصلح مانند نعناع خشک و… اضافه کنید. از خواص ماست و خیار در بارداری میتوان به کلسیم، پروتئین و منیزیمی که به بدن مادر اضافه میشود و بر سلامتی جنین اثر میگذارد، اشاره کنیم. خوردن ماست و خیار در جلوگیری از گرمازدگی و کنترل حرارت بدن مؤثر هستند. خیارشور مصرف خیارشور در دوران بارداری مشکلی ندارد، اما باید مراقب میزان مصرف سدیم باشید. بهترین خیارشوری که میتوانید در دوران بارداری مصرف کنید، خیارشور خانگی است که در ادامه طرز تهیه آن را خواهیم گفت. مواد لازم برای تهیه خیارشور خانگی: خیار سرکه نمک سیر شوید آب طرز تهیه: درون پنج فنجان آب یک قاشق غذاخوری نمک و مقداری سرکه اضافه کنید و روی اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید. سپس از روی اجاق گاز بردارید و اجازه دهید خنک شود. تعدادی خیار کوچک را به همراه مقدار کمی شوید و یک حبه سیر به مخلوط آب و سرکه اضافه کنید و داخل یک شیشه بریزید و بگذارید چند روز بماند.
ترکیب خیار با اسموتیها
خوردن آب خیار در دوران بارداری مشکلی ندارد، اما بهتر است با آب میوهها یا سبزیجات دیگر میل کنید. سوپ خیار سوپ خیار یکی از غذاهای باطراوت و خوشمزه است که بسیاری از افراد به آن علاقه دارند. مواد لازم برای تهیه سوپ خیار: خیار پیاز سیر شوید خامه ترش طرز تهیه: در ابتدا باید پیاز نگینی، ورقههای خیار، یک حبه سیر و مقدار کمی شوید را همراه با آب روی اجاق گاز قرار دهید. پس از پخته شدن مواد گفته شده آنها را میکس کنید و همراه با خامه ترش مصرف نمایید.
سس تزاتزیکی
سس تزاتزیکی را همراه با سالاد یا دیگر غذاها میتوان سرو کرد. مواد لازم برای تهیه سس تزاتزیکی: خیار (یک عدد) ماست یونانی یا معمولی (سه قاشق غذاخوری) سیر (یک قاشق غذاخوری) نعنا (یک قاشق غذاخوری) آبلیمو (سه قاشق غذاخوری) نمک طرز تهیه: برای تهیه این سس خوشمزه در ابتدا باید تکههای خیار را با ماست و نعنا و سیر مخلوط نمایید. سپس نمک و آبلیمو را به آن اضافه و برای مدت پنج الی شش ساعت داخل یخچال قرار دهید. سس تزاتزیکی شما آماده است.
تأثیر خیار بر اندامها و بخشهای مهم بدن در دوران بارداری
تقویت سیستم ایمنی بدن
اگر به بخش ارزشهای غذایی خیار دقت نمایید، متوجه میشوید که این میوه سرشار از ویتامینها و آنتیاکسیدانهای مهم است که سیستم ایمنی بدن شما را تقویت میکند و مانع از بروز عفونت در دوران بارداری خواهد شد.
بهبود خلقوخو
ویتامینهای گروه B در خلقوخو و احساسات تأثیر دارند. خیار به دلیل داشتن این ویتامینها برای مغز مفید است و خلقوخوی مادران باردار را بهبود میبخشد.
رفع التهاب
یکی از راههای رفع التهاب از بدن، ادرار است. از آنجایی که خیار یک ادرارآور طبیعی محسوب میشود، بنابراین التهاب و سموم را از بدن خانم باردار خارج میکند.
جلوگیری از کمآبی بدن
همانطور که گفتیم حدود ۹۶ درصد خیار را آب تشکیل میدهد. به دلیل عدم تعادل الکترولیتها در بدن، مشکل کمآبی به وجود میآید، اما نگران نباشید؛ زیرا خوردن خیار در دوران بارداری از عدم تعادل الکترولیتها جلوگیری میکند.
سلامت استخوانها و دندانها
سلامت استخوان و دندانها از دیگر خواص خیار در دوران بارداری محسوب میشوند. این میوه دارای مقدار زیادی ویتامین K و کلسیم است که برای سلامت استخوانها مفید هستند.
سلامت قلب و عروق
خیار حاوی ویتامین K، ویتامین B، آهن، اسید فولیک و منیزیم است که برای سلامت قلب و مغز سالم عالی هستند.
رفع یبوست
مصرف غذاها و میوههای حاوی فیبر از یبوست جلوگیری میکند. از آنجایی که خیار فیبر بالایی دارد با مصرف آن میتوانید از یبوست یا حملات هموروئید در دوران بارداری جلوگیری نمایید.
تنظیم سطح قندخون
خیار کربوهیدرات بسیار کمی دارد؛ بنابراین در تنظیم سطح خون مؤثر است و خانمهای مبتلا به دیابت بارداری هم میتوانند از این میوه بدون هیچگونه نگرانی استفاده کنند.
انعطافپذیری پوست
یکیدیگر از اثرات جالب خوردن خیار در زنان باردار، تقویت پوست است. خیار خاصیت کلاژنسازی دارد؛ بنابراین پوست را محکم و شفاف میکند.
آب دوغ خیار یکی از غذاهای لذیذ ما ایرانیهاست که در اوج گرمای تابستان درست میکنیم. مصرف آب دوغ خیار در دوران بارداری مشکلی ندارد، اما مانند هر غذای دیگری نباید در مصرف آن زیادهروی کنید؛ چراکه خیار دیرهضم است و احتمال اینکه نفخ یا معده درد بگیرید.
خوردن خیار در دوران بارداری بیخطر است، اما برخی خانمهای باردار به دلیل طبع سرد خیار، از مصرف آن هراس دارند.