- زیبایی و تناسب اندام
- 1403/09/01
حجامت کنیم یا خون بدیم؟ حجامت بهتر است یا اهدای خون؟ آیا اهدای خون اثر حجامت را دارد؟ آیا حجامت یک روش منسوخ شده و قدیمی است و باید اهدای خون جای آن را بگیرد؟ شاید این گونه سوالات در رابطه با حجامت برای شما هم پیش آمده باشد.
حجامت کنیم یا خون بدیم؟ حجامت بهتر است یا اهدای خون؟ آیا اهدای خون اثر حجامت را دارد؟ آیا حجامت یک روش منسوخ شده و قدیمی است و باید اهدای خون جای آن را بگیرد؟ شاید این گونه سوالات در رابطه با حجامت برای شما هم پیش آمده باشد.
مصاحبه زیر جهت مقایسه حجامت با اهدای خون انجام شده که پاسخگوی سئوالات آن آقای حسین خیراندیش، حکیم و مدرس طب اسلامی ، رئیس انجمن تحقیقات حجامت ایران و احیاگر حجامت و طب سنتی در عصر حاضر می باشند.
آیا با توجه به پبشرفت علم در دنیای امروزی، می توانیم از حجامت به عنوان یک روش درمانی استفاده کنیم؟
هر روش درمانی که سابقه ی بیشتری داشته باشد، از نظر علمی معتبرتر به حساب می آید، زیرا تجربیات درمانی مثبت یا منفی به معنای حیات انسان ها یا اتلاف جان انسان هاست.وقتی گفته می شود یک روش درمانی هزار ساله یا هفت هزار ساله، یعنی میلیاردها انسان در طول سال های متمادی، این روش درمانی را تجربه کرده اند و از آن بهره گرفته اند، بنابراین ما حق نداریم تجربیاتی را که به قیمت جان انسان ها تمام شده است، به راحتی زیر پا یا کنار بگذاریم.
این که برخی می گویند روشهای درمانی قدیمی به جرم قدیمی بودن منسوخ است، از نظر علمی استدلال غیرعقلایی و غیرعلمی است، زیرا اگر بخواهیم هر روشی را جایگزین کنیم، باید دوباره جان انسان ها را ملاک تجربه قرار دهیم تا بعد از سال ها بفهمیم این روش درمانی مفید هست یا خیر؟
مقایسه حجامت با اهدای خون در جامعیت اثر پیشگیرانه و درمانگری حجامت
– در بین روش های طب سنتی، چه روشی می تواند برای درمان همواره مورد استفاده قرار گیرد؟
در بین مجموعه ی روش های طبی که شامل استفاده از گیاهان دارویی، داروهای معدنی و حیوانی و رفتارهای درمانی است، تنها رفتار استراتژیک، فراگیر و عمیق مورد استفاده در تمامی طول عمر از طفولیت تا کهنسالی، حجامت است که به منظور درمان یا پیشگیری انجام می شود.
انسان برای پیشگیری از ابتلا به بیماری ها می تواند با سالی حداقل یک یا دو مرتبه حجامت کردن، بسیار کمتر در معرض بیماری قرار گیرد و برای درمان به تناسب نوع بیماری، مزاج و طبع خود می تواند از یک نوع حجامت خاص به صورت حجامت گرم و خشک (بادکش) یا حجامت تر (خون گیری) استفاده کند.
در مؤسسه ی تحقیقات حجامت ایران بیش از۴۰ طرح برای حجامت گرم و خشک و حدود ۷۰ طرح برای حجامت تر طراحی شده و هم اکنون توسط پزشکان اجرا می شود.
مقایسه حجامت با اهدای خون در میزان حجم خون گرفته شده
بنابراین در مقایسه حجامت با اهدای خون ، اولاً همه ی حجامت ها خون گیری نیست. ثانیاً میزان دفع خون نقش اساسی در درمان ندارد، به طوری که حتی با گرفتن تنها ۳ سی سی خون می توانیم به درمان برسیم و بالاترین حجم خون در حجامت ۳۰ تا ۵۰ سی سی است و جریان خون بعد از آن قطع می شود.
پس در مقایسه حجامت با اهدای خون ، نگرانی در مورد کاهش حجم خون پس از حجامت بی مورد است. ضمن این که درمان به وسیله ی حجامت برای بیماری های مختلف فرق دارد. مثلاً حجامت بیمار مبتلا به سردرد میگرنی با بیمار دیابتی یا بیمار دارای دیسکوپاتی (بیماری های مربوط به دیسک) با بیمار سیاتالژی (بیماری مربوط به عصب سیاتیک) متفاوت است.
مقایسه حجامت با اهدای خون در تفاوت ترکیبات خون گرفته شده
خون گرفته شده در اهدای خون هم مورد استفاده قرار می گیرد، در حالی که خون حجامت دور ریخته می شود ، آیا خون وریدی (اهدا شده) با خون حجامت تفاوتی دارد؟
در مقایسه حجامت با اهدای خون طرحی پژوهشی در بیمارستان لقمان حکیم تهران انجام شد، فاکتورهای بیوشیمی موجود در خون وریدی(خون اهدا شده) را با خون حجامت، هم زمان مقایسه کردیم که تفاوت های فاحشی مشاهده گردید.
طوری که فقط میزان کلسترول خون حجامت، ۵/۲ برابر بیشتر از خون ورید بود، بنابراین برای کاهش میزان کلسترول خون، انجام حجامت بسیار مفید است.
هم زمان سم موجود در خون حجامت را با سم خون وریدی مقایسه کردیم که دریافتیم سم موجود در خون حجامت ۲۳ برابر سم خون وریدی بود که با توجه به فراوانی مسمومیت های غذایی، شیمیایی، آلرژیک و تنفسی که بر اثر پراکندگی سرب و آلاینده های دیگر در محیط های صنعتی و عمومی و شهرهای بزرگ وجود دارد، حجامت برای مقابله با این تهدیدات جانی کافی است.
جالب است بدانید که پیامبراکرم(ص)، حضرت علی(ع) و امام صادق(ع) این موضوع را متذکر شده اند که:
سم از هر کجا وارد بدن شود، از محل حجامت خارج می شود یا از موضع حجامت، چیزی جز سم دفع نمی شود...
در مقایسه حجامت با اهدای خون ، میزان کلسترول خون حجامت، ۵/۲ برابر بیشتر از خون وریدی است، بنابراین برای کاهش میزان کلسترول خون، انجام حجامت بسیار مفید است. همچنین سم موجود در خون حجامت ۲۳ برابر سم خون وریدی است.
بر اساس طب سنتی انسان های دارای مزاج دموی، صفراوی و معتدل بیشتر به “حجامت تر” (حجامت با خون گیری)، انسان های بلغمی به “حجامت گرم و خشک” (بادکش) و انسان های سوداوی مزاج با تمهیدات دارویی به حجامت تر نیاز دارند.
مقایسه حجامت با اهدای خون در پیشگیری و درمان بیماریها و اخلالات
در مقایسه حجامت با اهدای خون ،نمونه های دیگری از بیماری ها وجود دارد که با حجامت درمان شده اند؛ مثلاً برای درمان یک کودک ۲ ساله که دارای بیماری هیدروسفالیک (اختلالی است که در آن سر بچه بزرگ می شود و در طب کلاسیک با گذاشتن “شنت” آب مغز را به طور مستمر دفع می کنند) بود، سه مرحله حجامت در طول سه ماه، با حجم خون گیری ۳ سی سی در هر مرحله انجام شد و کودک درمان گردید.
در مورد دیگری حجامت باعث تقویت هورمون رشد برای افزایش قد در ۵۰ نفر شد
بسیاری از پزشکان تعجب می کنند و می گویند: مگر می شود چنین بیمارانی را درمان کرد؟ جواب این است که بله، این کار شدنی است.
بنابراین در مقایسه حجامت با اهدای خون ، حجامت روشی به ظاهر ساده و در واقع فوق العاده پیچیده است که مزاج فرد، موضع حجامت، تعداد خراش، میزان خراش، میزان بادکش، زمان حجامت و تمهیدات آن نقش مهمی در درمان و پیشگیری از بیماری دارند.
بر اساس طب سنتی انسان های دارای مزاج دموی، صفراوی و معتدل بیشتر به “حجامت تر” (حجامت با خون گیری)، انسان های بلغمی به “حجامت گرم و خشک” (بادکش) و انسان های سوداوی مزاج با تمهیدات دارویی به حجامت تر نیاز دارند.
در مقایسه حجامت با اهدای خون ، حجامت روشی به ظاهر ساده و در واقع فوق العاده پیچیده است که مزاج فرد، موضع حجامت، تعداد خراش، میزان خراش، میزان بادکش، زمان حجامت و تمهیدات آن نقش مهمی در درمان و پیشگیری از بیماری دارند.
از موضع حجامت، چیزی جز سم دفع نمی شود.
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.