احتمالا برای شما اتفاق افتاده است که ناگهان احساس کردید که ضربان قلب شما افزایش یافته است، این احساس ممکن است به دلایل متفاوتی اتفاق بیوفتد. گاهی اوقات به علت حالات روحی بد مانند خشم، استرس و عصبانیت رخ میدهد یا ممکن است علتهای دیگری نیز داشته باشد.
اختصاصی
- دسته بندی: طب سنتی و اسلامی
- تاریخ انتشار: 1403/06/20
- زمان مطالعه: 6 دقیقه
تپش قلب از علائم تا علت در طب سنتی
احتمالا برای شما اتفاق افتاده است که ناگهان احساس کردید که ضربان قلب شما افزایش یافته است، این احساس ممکن است به دلایل متفاوتی اتفاق بیوفتد. گاهی اوقات به علت حالات روحی بد مانند خشم، استرس و عصبانیت رخ میدهد یا ممکن است علتهای دیگری نیز داشته باشد. این عارضه که تپش قلب نام دارد، میبایست حتما درمان شود تا بر روی زندگی فرد تاثیرات منفی نگذارد.
تپش قلب چیست؟
ریتم ضربان قلب برای بزرگسالان بین ۶۰ تا ۸۰ و برای نوزادان و کودکان ۱۰۰ تا ۱۲۰ بار در دقیقه است. زمانی که ضربان قلب فرد به صورت ناگهانی افزایش یابد، به آن تپش قلب گفته میشود. مدت این عارضه از چند دقیقه تا چند روز متغیر است و در بعضی با تنگی نفس همراه است. این وضعیت معمولا با استراحت بهتر میشود. گاهی به حدی قوی است که باعث حمله قلبی در فرد میشود. ضربان قلب قوی ممکن است در قفسه سینه، گلو یا گردن حس شود.
علائم کلی تپش قلب
- تنگی نفس
- احساس خستگی در طول فعالیت بدنی
- ضعف
- خستگی
- درد قفسه سینه
- سردرگمی و مشکلات حافظه
- سرگیجه
علامت سوءمزاج گرم قلب
- سرعت نبض و تنفس سریع است.
- سوزش و تشنگی به همراه دارد.
- فرد با قرارگرفتن در هوا و حمام گرم احساس ناخوشایندی دارد.
- فرد از هوای خنک و بوییدن عطرهای خنک احساس خوبی پیدا میکند.
- گاهی ممکن است همراه با تب باشد.
علامت سوءمزاج سرد قلب
- سرعت نبض و تنفس کندتر از حالت طبیعی است.
- رنگ پوست و صورت به سفیدی و کبودی تمایل دارد.
- حس کسالت و ضعف دارد.
- خواب زیادی دارد و سرعت انجام کارها در فرد کم میشود.
- کمی حس تشنگی دارد.
- فرد از استشمام بوهای گرم و قرارگیری در هوای گرم احساس خیلی خوبی دارد.
علت تپش قلب در طب سنتی
- استرس و فشارهای عصبی
- مصرف بیش از حد داروهای خوابآور، مسکن و برخی داروها برای درمان افسردگی همچنین استفاده از داروهایی نظیر آمفتامین، قرصهای لاغری، آنتیبیوتیک و دیگوکسین
- افراط در مصرف مواد غذایی دارای کافئین مثل قهوه، چای و شکلات
- کمبود ویتامین B1
- ترشح بیش از حد هورمون از غده تیروئید
- کم خونی
- یائسگی
- تغذیه نامناسب و پرخوری
- شب بیداریهای طولانی و استراحت نامناسب
- استعمال دخانیات و الکل
- پایین بودن قند خون
- کمبود آب بدن
- کمبود پتاسیم
- افتادگی دریچه میترال
- بارداری
- رفلاکس معده
- مصرف غذاها حاوی مقادیر زیادی مونوسدیم گلوتامات، نیتراتها یا سدیم
- نارسایی قلبی
- مشکلات ماهیچهای قلب
- بیماریهای عروق کرونر یا گرفتگی رگ قلب
راهکارهای عمومی برای تقویت قلب
یکی از بهترین راههای درمانی، تقویت عضو است. در بیماریهایی که به دلیل ضعف و سوءمزاج ایجاد میشود، تقویت و متعادل سازی مزاج آن از اصول مهم درمان است. گیاهان دارویی مقوی قلب در طب سنتی شامل آمله، سنای مکی، اترج، بادرنجبویه، سیب، بیدمشک، هل، مربای به، گل سرخ، نعناع، عنبر، صندل و نیلوفر هستند. یکی دیگر از تدابیر موثر توجه به حالات روحی فرد است که دوری از خشم و غضب، غم و اندوه، نگرانی شدید، هیجان زیاد، افکار متشنج، استرس و وسواس در روند بهبود قلب تاثیرگذار است. برای کنترل این حالات روحی نامناسب استفاده از گلاب، زعفران و هل برای تپش قلب بسیار کمککننده است.
مشاوره تخصصی انجام دهید: مشاوره آنلاین و نکاتی که بهتر است بدانید
یکی دیگر از روشهای آسان که بسیار به آن تاکیید شده است، انجام ورزش منظم است. بنابراین یکی از بهترین انتخابها که برای همه سنین مناسب است، پیادهروی است. همچنین یکی از راهها برای بهبود تپش قلب تقویت دستگاه گوارش است چون وجود ضعف و بیماری در آن باعث ایجاد بیماری در قلب میشود.
تدایبر درمانی تپش قلب در طب سنتی
- استفاده از مواد حاوی کلسیم که برای تنظیم ضربان قلب مؤثر است.
- مصرف ویتامینهای گروه B و امگا۳ که از جمله منابع آن میتوان به گردو، بادام، پسته، فندق، بادام زمینی، زرده تخممرغ، سبوس گندم، جو، چاودار، جگر، هویج، شیرگاو جوشیده و برنج اشاره کرد.
- غذاهای لطیف و زود هضم مصرف شود.
- از پرخوری و روی هم خوری پرهیز شود.
- از مصرف غذاهای تند و ادویههای تند خودداری کنید.
- استشمام بوهای مناسب مزاج برای مثال برای افراد با مزاج گرم چیزهای سرد همانند گل سرخ و کافور، صندل و در افراد با مزاج سرد چیزهای گرمی مانند مشک و عنبر چون بوییدن آنها بلافاصله روی مغز تاثیر میگذارد.
- هیجانات روحی نظیر ترس، خشم، استرس و اضطراب باعث ایجاد تپش قلب میشود تا حد امکان این حالات روحی را مدیریت و کنترل کنید.
- مصرف مواد غذایی مفیدی نظیر سیب، انگور، مویز، دانه هل، زالزالک، مرکبات، موز، ازگیل، توتفرنگی، خیار، کاهو، نعنا، گلاب، هویج، گلابی، انگورشیرین، مربای به، مربای بهارنارنج، عناب، آب انار ترش و شیرین با نبات و عرق بیدمشک را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
- خیساندن کشمش سبز عسگری در گلاب به مدت یک شب و سپس روز بعد میل شود.
- دمنوشهای گلگاوزبان و سنبلالطیب، اسطوخودوس، بهارنارنج و نعنا تاثیرات به سزایی برای کنترل و درمان تپش قلب دارند.
- شربت گلگاوزبان، شربت زرشک، شربت بیدمشک، شربت بالنگو، شربت ریحان بنفش و شربت به لیمو میتواند بهترین انتخاب برای بهبود این عارضه باشد.
- ۱۰ گرم تخم گشنیز و ۱۰ گرم تخم خرفه را شب تا صبح خیسانده شود و سپس خوب فشار دهید تا عصاره آن خارج شود و میل کنید.
- دال نخود را شب تا صبح خیسانده شود و صبح آب آن را صاف کرده و شکر اضافه کنید و نوش جان کنید.
درمان تپش قلب گرم در طب سنتی
- فصد و حجامت با نظر پزشک انجام شود.
- گلاب بر لباس و بالشت اسپری شود.
- استفاده از لیمو شیرین و ترش، انار، ساقه ریواس، نارنج و همینطور شربت تمبرهندی، آبغوره، مربای شکوفه به، عصاره تخم خرفه، عرق گلگاوزبان، عرق بید و دمنوش زیره سبز میتواند بسیار کمککننده و نجاتبخش باشد.
درمان تپش قلب سرد در طب سنتی
- عطرهای گرم مانند مشک و عود استشمام شود.
- دمنوش بادرنجبویه، دمنوش گلگاوزبان و لیمو عمانی و دمنوش هل را سعی کنید روزانه استفاده کنید ولی توجه کنید که بیش از اندازه مصرف نکنید. همچنین نخود آب و زیره سیاه به همراه کتیرا نیز از دیگر تدابیر درمانی تپش قلب است.
ریتم ضربان قلب برای بزرگسالان بین ۶۰ تا ۸۰ و برای نوزادان و کودکان ۱۰۰ تا ۱۲۰ بار در دقیقه است. زمانی که ضربان قلب فرد به صورت ناگهانی افزایش یابد، به آن تپش قلب گفته میشود.
یکی از بهترین انتخابها که برای همه سنین مناسب است، پیادهروی است.
مجله سلامت پلاس
– مدیر سایت
لینک سایت مرجع
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.