طب سنتی چینی

  • خانه
  • فهرست مطالب
  • طب سنتی چینی
3 مجله سلامت  3 طب سنتی
طب سنتی چینی

درمان های گیاهی چینی قسمتی از سیستم بزرگ شفا به نام طب سنتی چینی (TCM) هستند که شامل طب سوزنی، ماساژ، توصیه های رژیم غذایی و ورزش نیز می شوند. سالانه سه میلیون نفر در استرالیا ویزیت درمانگرهای TCM را انجام می دهند.

اختصاصی
  • دسته بندی: طب سنتی و اسلامی
  • تاریخ انتشار: 1403/06/22
  • زمان مطالعه: 19 دقیقه

درمان های گیاهی چینی قسمتی از سیستم بزرگ شفا به نام طب سنتی چینی (TCM) هستند که شامل طب سوزنی، ماساژ، توصیه های رژیم غذایی و ورزش نیز می شوند. سالانه سه میلیون نفر در استرالیا ویزیت درمانگرهای TCM را انجام می دهند.

اصول این درمان بسیار متفاوت با اصول درمان های غربی در مورد سیر بهبودی بیماری  عملکرد بدن است. این گیاهان دارویی جهت برقراری عدم تعادل انرژی یا چی که از طریق کانال های انرژی نامرئی در بدن جریان دارد استفاده می شود. علم ثابت کرده است که طب سنتی چینی جهت درمان اختلالاتی مانند اختلالات دستگاه تناسلی زنان یا اختلالات گوارش مفید است.

چین باستان بیان می کند که هر موجود زنده تحت تاثیر تعادل بین دو انرژی متضاد است که Yin and yang  نامیده می شود. این دو انرژی به هم اساس زندگی را تشکیل می دهند. یا چی نوعی از انرژی که از طریق کانال های نامرئی به نام کانال های انرژی در بدن جریان دارند. نیمی از هر ارگان بدن تحت تاثیر Yin و نیمی دیگر تحت تاثیر Yang قرار دارد. زمانی که تعادل Yin و Yangبه هم می خورد باعث توقف Chee (انرژی) و ایجاد بیماری می شود. جهت اهداف تشخیص این دو انرژی به داخلی  خارجی، سردو گرم، کمبود یا اضافه بار تقسیم شده اند.

پزشکی سنتی چینی (به چینی: 中医学، به پین‌یین: Zhōngyī xué)، مجموعه‌ای از روش‌های درمانی است که در طول هزاران سال در چین به وجود آمده‌است. پزشکی سنتی چینی، روش‌های پزشکی سنتی ژاپن و کره را نیز دربردارد. این طب مملو از شبه‌علم توصیف شده و اکثر درمان‌هایش فاقد مکانیسم عمل منطقی می‌باشد.

دیدگاه این روش مبتنی بر این مسئله است که فرایندهای بدن انسان به هم وابسته هستند و دائماً با محیط اطراف تعامل دارند؛ بنابراین این روش درمانی، برای پیشگیری، مبارزه و درمان بیماری‌ها به دنبال ناهماهنگی در بدن و محیط اطراف آن می‌گردد.

همچنین این روش بر چند چارچوب فلسفی چون نظریه ژنگ‌فو و نظریهٔ یین‌ینگ (پنج عنصر بنیادی) بناشده‌است. این روش همیشه در یک ساختار علمی فعالیت نمی‌کند ولی بعضی از فعالان این روش‌ها تلاش‌هایی نموده‌اند که آن‌ها را در ساختاری از دانش پزشکی شهودی جای دهند.

طب گیاهی چینی

طب گیاهی چین یکی از جنبه‌های مهم طب سنتی چین است، که تمرکز آن در بازگرداندن توازن انرژی بدن و روح و روان برای حفظ سلامت به جای درمان یک بیماری خاص یا شرایط طبی است.

از آنجا که داروهای گیاهی چینی مورد استفاده‌های زیادی قرار می‌گیرند و توسط پزشکان برای استفاده‌های مختلف توصیه می‌شوند، با این تفاسیر، اظهار نظر کلی در طب چینی کار مشکلی ست. برخی از گیاهان یا عصاره‌ها هنگامی که با علاج‌های اصلی ترکیب می‌شوند، نقش مهمی در پیشگیری از سرطان و درمان آن و همچین درمان سایر بیماری‌ها دارند. با این حال، تحقیق بیشتری لازم است تا روی اثر بخشی این مواد منحصربه‌فرد انجام داد.

گیاه‌درمانی

طب گیاهی چینی بر اساس تفکر برخی‌ها ریشه در مفاهیم غربی ندارد. بیماری‌های انسان همگی ناشی از پیشگیری‌های پایه‌ای می‌باشد؛ پزشکان در حال تلاش برای درمان و جلوگیری از عدم تعادل، از جمله بیماری‌های سرطان و دیگر بیماری‌ها، با ترکیب پیچیده‌ای از گیاهان داروئی، مواد معدنی و عصارهٔ گیاهان هستند. طب گیاهی چینی با استفاده از گیاهانی نظیر قارچ گانودرما (به انگلیسی: ganoderma)، آسترانگالوس (به انگلیسی: astragalus)، جینکو (به انگلیسی: ginkgo)، جِنسِنگ (به انگلیسی: ginseng)، چای سبز و الِئوتِرو (به انگلیسی: eleuthero) (که همچنین به عنوان سیبریان (به انگلیسی: siberian) نیز شناخته می‌شود) در ترکیب‌های مختلف، در صدد بازگرداندن تعادل و توازن به بدن می‌باشد.

این ترکیبات گیاهی برای پیشگیری و درمان اختلالات هورمونی، عفونت‌ها، اختلالات تنفسی و تعداد زیادی از بیماری مؤثر هستند. برخی از پزشکان ادعا می‌کنند گیاهان قدرت پیشگیری و درمان بسیاری از انواع سرطان را دارند.

بسیاری از داروهای چینی ادعای درمان سرطان را نمی‌کنند. آن‌ها با استفاده از گیاهان دارویی و درمان ریشه‌های اصلی مانند اشعه درمانی و شیمی درمانی توسط آنکولوژیست (به انگلیسی: oncologists)، تجویز می‌شوند. آن‌ها ادعا می‌کنند که درمان‌های گیاهی، به کاهش عوارض جانبی معالجه استاندارد سرطان، کنترل درد، بهبود کیفیت زندگی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و در برخی موارد باعث توقف رشد و گسترش تومور می‌شود.

یکی از اهداف و جنبه‌های طب گیاهی چینی برای بازگرداندن یا تقویت ایمنی و مقاومت به بیماری می‌باشد. درمان‌های انجام شده با این اسم نامیده می‌شوند: فو ژنگ (به انگلیسی: Fu Zheng) یا فو ژن (به انگلیسی: Fu Zhen) و به عنوان مکمل درمانی در نظر گرفته شده که برای کاهش عوارض جانبی ریشه‌های اصلی معالجه سرطان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

داروهای گیاهی

در چین، بیش از ۳٬۲۰۰ گیاه و ۳۰۰ عصاره مواد معدنی و حیوانی در بیش از ۴۰۰ فرمول مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. فرمول‌های گیاهی ممکن است برای ۴ تا ۱۲ مواد مختلف باشد، این مواد می‌تواند در شکل چای، پودر، قرص، تِنتور (عصاره‌های الکلی از گیاهان)، یا شربت تهیه شوند.

طب گیاهی چینی معمولاً از تعدادی گیاه داروئی و عصاره مواد معدنی و حیوانی ساخته شده‌است. به‌طور معمول ۱ یا ۲ گیاه را شامل می‌شوند که گفته می‌شود بیشترین تأثیر را بر روی مشکلات حین معالجه دارد. سایر ترکیبات در فرمول برای درمان جنبه‌های جزئی مشکل و هدایت فرمول به بخش‌های خاصی از بدن ساخته شده‌اند.

با افزایش محبوبیت طب گیاهی، بسیاری از گیاهان چینی در حال حاضر به صورت جداگانه و در فرمول‌ها فروخته می‌شوند. در ایالات متحده، گیاهان و فرمول‌های گیاهی چینی اغلب در فروشگاه‌های مواد غذایی بهداشتی، داروخانه‌ها، و از پزشکان طب گیاهی خریداری می‌شوند.

طبیب سنتی چینی قبل از انتخاب مخلوطی از گیاهان برای یک بیمار مبتلا، به‌طور معمول در مورد علائم پرس و جو می‌کند و به بررسی بیماری می‌پردازد؛ که این کار را اغلب با تمرکز بر پوست، مو، زبان، چشم، نبض و صدا به منظور تشخیص عدم تعادل در بدن انجام می‌دهد.

تاریخچه گیاه درمانی چینی

فرهنگ‌های بومی در سراسر جهان به‌طور سنتی برای حفظ سلامت و درمان بیماری استفاده می‌شود. طب گیاهی چینی به بخشی از فرهنگ چین از ریشه‌های قبیله‌ای بر می‌گردد. ۲۰۰ سال قبل از میلاد، طب سنتی چین بصورتی پایدار و محکم تأسیس شد. و در قرن اول میلادی، یک لیست از گیاهان دارویی و فرمولاسیون‌های گیاهی مورد استفاده، تهیه شد و توسعه یافت

کتاب چینی کلاسیک گیاهان دارویی در دوران فرمانروایی مینگ از سال ۱۱۵۲ تا ۱۵۷۸، توسط لی شی ژن (به انگلیسی: Li Shi-Zhen) نوشته شد. در این کتاب نزدیک به ۲٬۰۰۰ گیاه و عصاره ذکر شده‌است. در آخرین چاپ از کتاب فارماکوپیا (به انگلیسی: Pharmacopoeia) از جمهوری خلق چین در سال ۱۹۹۰، نام و کاربرد بیش از ۵۰۰ گیاه منفرد یا عصاره‌ها، و نزدیک به ۳۰۰ فرمولاسیون پیچیده آمده‌است.

همان‌طور که طب رایج از غرب به شرق گسترش یافته‌است، برخی از شیوه‌های پزشکی سنتی چین هم به عنوان فرهنگ عامه در نظر گرفته شده‌است. اما از سال ۱۹۴۹، دولت چین از استفاده سنت و طب غربی حمایت کرد. طب گیاهی چینی برای اولین بار در سال ۱۹۷۰ مورد توجه گسترده در ایالات متحده قرار گرفت. امروزه دست کم ۴۰ کشور، پزشکانش مجوز استفاده از طب شرقی را دارند. و در حدود ۵۰ دانشکده طب شرقی در ایالات متحده آمریکا تأسیس است.

5 عنصر طب سنتی چینی:

فلسفه TCM برای این است که هر چیز شامل ارگان های بندنی ترکیبی از 5 عنصر است. آتش، زمین، فلز، آب و چوب

گیاهان نیز به طور مشابه به 5 سطح متلف تقسیم شده اند. شیرین، شور، تلخ، تند و ترش. که به 5 عنصر هماهنگ می شوند. به عنوان مثال از آنجایی که پوست عنصر فلز است ارگان Yang می تواند با طبع تند درمان شود.

گیاهان مورد استفاده در طب سنتی چینی :

اصل دارو گیاه است اما ممکن است از مواد مصرفی یا محصولات حیوانی نیز استفاده شود. اشکال آن می تواند به صورت پودر، خمیر، لوسیون یا قرص باشد. که بسته به نوع گیاه مورد استفاده قرار می گیرد. هر گیاه نحوۀ آماده سازی متفاوتی دارد و می تواند برای قسمتی خاص از بدن استفاده شود.

تحویز یک گیاه یا ترکیب آن ها به این معنی است درمانگر می خواهد تعادل بین Yinو Yang  را در اندام دچار اختلال برقرار کند. ممکن است درمانگر توصیه هایی مبنی بر تغییر رژیم غذایی مانند اجتناب از مواد غذایی تند یا الکل ، اجتناب از مصرف همزمان غذاهای سرد و گرم به شما بکند.

تغییرات رژیم غذایی بخش مهمی از پروسه درمان است همچنین ماساژ ممکن است جهت مقابل چی  استفاده شود.

نکات مهم:

گیاهان می توانند در بدن تاثیری مشابه به داروی شیمیایی داشته باشند و باید مطابق دستور مصرف شوند. بعضی گیاهان در دوزهای بالا می تواند سمی باشند یا واکنش های حساسیتی ایجاد کند. از ماهر بودن درمانگر مطوئن شوید . هرگز درمان دارویی معمول را قطع نکنید، یا دوز آن را بدون هماهنگی با پزشک تغییر ندهید.

طب سوزنی

این روش قسمتی از طب سنتی چینی است که هزاران سال است استفاده می شود. این روش شامل جای گذاری سوزن های ریز در نقاط خاصی از پوست یا به کار بردن تکنیک های دیگر پوستی به منظور بازیابی تعادل از دست رفته و تشویق بدن به بهبودی خود به خودی است.

طب سنتی چینی

شواهد تاثیر طب سوزنی:

شواهد علمی نشان می دهد زمانی که این روش توسط یک فرد مجرب انجام شود یک روش درمانی بی خطر و مفید جهت اختلالات متعدد است.

طب سوزنی جهت درمان دردهای اندامی ، درد فک و کنترل تهوع بعد از عمل و شیمی درمانی موثر است. در بسیاری از شرایط که این روش درمانی استفاده می شود و هنوز شواهد علمی کافی وجود ندارد . دستورالعمل های کلینیکی منتشر شده در بسیاری از کشورها بیان کرده است که این روش به طور متوسط در طیف وسیعی از اختلالات مفید است مخصوصاً اختلالاتی که شامل درد است.

هنوز ارگان خاصی جهت یکپارچه سازی قوانین این طب وجود ندارد با این وجود شامل قوانینی از قبیل:

برنامه دارویی و مسمومیت ها: جهت محدود کردن دسترسی به گیاهان و مواد سمی

مقررات نفوذ پوست: تاکید مداوم بر رعایت بهداشت مانند اسفاده از سوزن یکبار مصرف یا استریل کردن سوزن های از قبل مصرف شده

عوارض طب سوزنی:

در صورتی که توسط فرد غیر مجرب انجام شود می تواند مشکلاتی ایجاد کند که شامل

  • واکنش های آلرژیک : گاهاً استفاده از مواد باعث سوختگی می شود

  • عفونت: در صورت غیر استریل بودن و رشد باکتری ها در محل طب سوزنی شده می تواند ایجاد عفونت کند. همچنین خطر ایجاد بیبماری های منتقله از راه خون وجود دارد

  • عوارض جانبی ناخواسته : افزایش درد، افسردگی، تشنج، بی خوابی

طب سوزنی می تواند تغییراتی در سیتم عصبی ایجاد کند و در نتیجه باید نقاط خاصی تحریک شوند به طور درست.

روش انجام طب سوزنی:

بر اساس محل مورد درمان شما می توانید بنشینید یا دراز بکشید

به دلیل ریز بودن سوزن ها (2/. میلی متر) این روش احتمالاً بدون درد است

هنگامی که سوزن ها قرار داده می شوند ممکن است احساس سوزن سوزن شدن ضعیف اطراف محل داشته باشید . همچنین احساس گرما، سنگینی، یا حتی هیچ احساسی نداشته باشید

یک درمانگر طب سوزنی می تواند تکنیک های دیگری شامل

حجامت: ساکش خون از نقاط طب سوزنی شده

گیاهان پینی: استفاده از این داروها در نقاط طب سوزنی شده یا مصرف آن به صورت قرص و کپسول ، لیزر، استفاده همزمان جهت تحریک نقاط طب سوزنی شده

ماساژ درمانی TCM: تکنیک های خاص روی نقاط تحت طب سوزنی یا کانال های انرژی

فتیله گذاری : استفاده از گیاهان سوزاننده در نقاط طب سوزنی شده

پس از یک جلسه طب سوزنی ممکن است احساس آرامش کنید اما پاسخ های خاص بستگی به هر فرد دارد . به عنوان مثال بعضی افراد احساس انرژی می کنند در حالی که بعضی دیگر احساس خواب آلودگی دارند. گاهاً ممکن است علائم قبل از بهبودی بدتر شوند.

موارد درمان های مورد نیاز بستگی به شرایط شما دارد. در اکثر موارد افراد با چند جلسه فروکش کردن علائم را حس می کنند. ایدۀ این روش طب سوزنی بازسازی تعادل طبیعی انرژی بدن است . زمانی که تعادل برقرار شد بدن می تواند به خودی خود بهبود یابد و درمان های اضافی لازم نیست.

گیاه درمانی:

این روش درمانی باستانی در فرهنگ مصری ها، سرخ پوستان آمریکایی و چینی ها منشاء می گیرد. این روش استفاده گیاهان با  اهداف درمانی جهت درمان بیماری و ارتقاء سلامت عمومی است. بعضی از گیاهان شامل عناصری هستند که می توانند مانند داروهای شیمیایی عمل کنند. در اصل بسیاری از داروهای شیمیایی بر اساس عناصر طبیعی گیاهان ساخته شده اند.

به عنوان مثال داروی دیگوکسین که در بیماران قلبی استفاده می شوداز گیاه انگشتانه به دست می آید. در سالیان اخیر تمایل به درمان های گیاهی افزایش زیادی داشته است. که باعث تمایل به تولید گیاهان دارویی شده است. مطالعات مختلف نشان داده است که داروی گیاهی می تواند اغلب بدون هیچ عارضه  چشمگیری باعث بهبودی در فرد شوند.

عناصر فعال و درمان دارویی:

داروهای شیمیایی معمولاً نتیجه عناصر فعال گیاهی هستند. درمانگران گیاهی بر این باورند که عناصر فعال در صورتی که جدا شده و استفاده شوند بی خطر هستند.

به عنوان مثال اسید ساسیلیک از بوته گیاه ریش سبز حاصل می شود و جهت ساخت آسپیرین کاربرد دراد.

آسپیرین می تواند باعث خونریزی در غشاء معده شود اما معمولاً آسپیرین با موادر ترکیب می شود که این حالت محرک را می پوشاند. منتقدان بیان می کنند که با استفاده از داروهای گیاهی نمی توان مقیاس خاصی برای دوز آنها در نظر گرفت

استفاده از گیاهان خاص: گیاه درمانی با هدف بازگشت بدن به تعادل طبیعی و به گونه ای که بتواند سیر بهبودی را به خودی خود شروع کند می باشد. گیاهان مختلف روی سیستم های مختلفی از بدن تاثیر می گذارند . بعضی از گیاهان  که تحت مطالعات علمی قرار گرفته اند و بی خطر هستند شامل:

اکینسه: افزایش ایمنی بدن به منظور مقابله با عفونت و برای درمان مواردی مانند جوش و تب و تب خال استفاده می شود مطالعات بر روی این دارو بر ایدز و سرطان در دست انجام است.

Dons auai: جهت درمان علائم دستگاه تناسلی زنان سندروم بیش از قاعدگی و درد پریودی و همچنین کاهش فشار خون مورد استفاده قرار می گیرد.

سیر: جهت کاهش احتمال بیماری قلبی به واسطۀ کاهش چربی خون و کلسترول عمل می کند. ویژگی آنتی بیوتیک و آنتی ویروس سیر همچنین نشان دهنده مبارزه این گیاه با سرماخوردگی، سینوزیت و سایر عفونت های تنفسی است.

زنجبیل: در درمان تهوع و استفراغ صبحگاهی(حاملگی) و بیماری حرکت مفید است.

جینکوبیلوبا: معمولاً جهت درمان گردش خون ضعیف و اختلالات حافظه مانند آلزایمر

جین سینگ: به طور کلی جهت درمان ناتوانی و ضعف به عنوان مثال طولانی شدن مدت زمان بیماری ، کاهش فشار خون و کلسترول استفاده می شود. مصرف بیش از حد این دارو باعث افزایش فشار خون می شود این دارو سیستم ایمنی را تقویت کرده و به بهبود عملکرد مغز و افزایش سرعت بهبودی کمک می کند.

چای: معمولاً جهت درمان افسردگی ضعیف تا متوسط موثر است . جهت درمان اضطراب و بی خوابی موثر است. مطالعات جهت بررسی تاثیر این گیاه بر روی ایدز در حال انجام است مطالعات نشان داده که چای با بعضی داروها مثل ضد بارداری خوراکی تداخل دارد.

طب سنتی چینی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

طب چینی نه تنها علت اصلی بسیاری از بیماری‌ها را برطرف می‌کند، بلکه به کاهش علائم این بیماری‌ها نیز کمک می‌کند. تاریخچه این روش طبی به بیش از 2200 سال پیش برمی‌گردد. در این مطلب از مطالب پزشکی در سایت سیب می‌بینیم که طب سنتی چینی چیست و انواع روش ‌های طب سنتی چینی را بررسی می‌کنیم.

تاریخچه طب سنتی چینی

چین یکی از قدیمی‌ترین سیستم‌های پزشکی جهان را دارد. تاریخچه طب سنتی چینی و روش‌های آن مانند طب سوزنی و داروهای گیاهی چینی حداقل به 2200 سال پیش می‌رسد؛ اگرچه اولین سابقۀ مکتوب شناخته‌شدۀ طب سنتی در چینHuangdi neijing (امپراتوری داخلی کلاسیک زرد) از قرن سوم پیش از میلاد است.

بازدید از یک داروخانۀ سنتی چینی مانند بازدید از یک موزۀ کوچک تاریخ طبیعی است. بسیاری از گیاهان و مواد مختلف طبیعی به‌صورت خشک‌شده و نگهداری‌شده در طب سنتی چینی به کار می‌رفته‌اند. در سال 1۵78 لی شیژن کتاب معروف خود را با نام Bencao gangmu (مجموعه مواد مدیکا) منتشر کرد که 1892 دارو و حدود 11000 نسخۀ رسمی برای بیماری‌های خاص را فهرست می‌کند.

در مواجهه با روش‌ها و دستورهای طب سنتی در چین، برای بسیاری از افراد که با این طب آشنایی ندارند، همیشه این سؤال مطرح می‌شود که طب سنتی چینی چیست؟

در اصل، درمانگران سنتی چینی به دنبال بازگرداندن تعادل پویا بین دو نیروی مکمل یین (غیرفعال) و یانگ (فعال) هستند که بدن انسان را به‌عنوان یک کل فرا می‌گیرند. طبق طب سنتی در چین، زمانی که بین این دو نیرو هماهنگی وجود داشته باشد فرد سالم است. از سوی دیگر، بیماری ناشی از شکست در تعادل یین و یانگ است.

درحقیقیت طب سنتی چینی معتقد است که یک نیروی حیاتی به نام چی (Qi) انسان را فرا گرفته است و هرگونه عدم تعادل میان این نیرو باعث ایجاد بیماری‌های مختلف می‌شود.

انواع روش‌ های طب سنتی چینی

در طب سنتی چینی با استفاده از روش‌های مختلفی سعی می‌شود که تعادل نیروی چی در بدن برقرار شود. مهم‌ترین و پراستفاده‌ترینِ این روش‌ها را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

طب سوزنی

مبنای طب سوزنی استفاده از یک سوزن بسیار ظریف که در عمق پوست حرکت کرده و به لایه‌های مشخصی از بافت نرم می‌رسد که شامل میوفاشیال (قسمتی از بافت نرم شامل عضله و غلاف پوشاننده آن) و پریوست (لایه غنی از عصب و پوشاننده قسمت خارجی استخوان) است.

این عمل با آزادشدن موادی مانند اندورفین، نوراپی نفرین و انکفالین، که مسکن‌های طبیعی برای بدن هستند، همراه است. این مواد پیام‌های عصبی را به مغز مخابره می‌کنند و باعث کاهش درد می‌شوند.

شاید بتوان گفت طب سوزنی پراستفاده‌ترین مورد از انواع روش‌ های طب سنتی چینی است که امروزه هم به فراوانی از این روش استفاده می‌شود.

فرمولاسیون گیاهی چینی

یک فرمولاسیون باتوجه‌به شرایط هر فرد و با ترکیب خاصی از گیاهان مختلف برای او تهیه می‌شود که می‌توانند متغیرهای گوناگونی در بدن مانند درجۀ حرارت و میزان گردش خون را تحت تأثیر قرار دهند.

فرمولاسیون‌های گیاهی چینی قرن‌هاست که به‌عنوان یک تقویت‌کنندۀ سیستم ایمنی تجویز می‌شوند. همچنین این مواد با کاهش خلط و بلغم شرایط مساعد را برای رشد ویروس‌ها، باکتری‌ها و میکروب‌های بیماری‌ها از بین می‌برند.

گوآشا (Gua sha)

کاربرد یک شیء دارای لبه به نحوی که به‌آرامی و چند بار بر روی موضع درد حرکت داده شود در شرق آسیا برای قرن‌ها استفاده شده است Gua sha نام تکنیکی است که برای ریلکس‌کردن میوفاشیال استفاده شده و نه تنها جریان خون را در موضع افزایش می‌دهد بلکه باعث جمع‌شدن و کوچک‌شدن محدودۀ درد و ناراحتی می‌شود.

بادکش درمانی (Cupping)

یکی دیگر از تکنیک‌های درمانی برای ریلکس‌کردن میوفاشیال است که با بالابردن لایۀ سطحی پوست و ایجاد یک حالت مکش باعث حرکت بیشتر جریان خون به سمت لایه‌های مختلف بافت می‌شود.

بادکش درمانی موجب بهبود جریان خون موضع و درنتیجه شست‌وشو و پاک‌کردن سموم مضر و جایگزین‌کردن آن با خون حاوی مواد غذایی می‌شود.

طب سوزنی الکتریکی

طب سوزنی الکتریکی یکی دیگر از انواع روش ‌های طب سنتی چینی است. در این روش نقاط خاصی که در روش طب سوزنی استفاده می‌شود به وسیلۀ یک ابزار الکتریکی به‌آرامی تحریک می‌شوند. این عمل باعث تحریک ترشح انتقال‌دهنده‌های عصبی، مواد ضدالتهابی و حتی سروتونین (هورمون ایجادکنندۀ حالت شادی) می‌شود.

این روش که بسیاری از پزشکان از آن استفاده می‌کنند، موجب نتایج اثربخش در درمان بسیاری از بیماری‌ها شده است مانند: پوسیدگی شبکیه چشم (Macular Degeneration)، فلج بلز (فلج عضلات صورت)، سندرم تونل کارپال (که با درد مچ دست همراه است)، ریکاوری بعد از سکتۀ مغزی و همچنین دردهای ارتوپدی مربوط به گردن، شانه، زانو و کمر.

طب سنتی چین و پاندمی ویروس کرونا

در شرایطی که به‌دلیل پاندمی ویروس COVID-19 ایجاد شده است طب چینی نیز کاربردهای گوناگونی از جنبه‌های مختلف داشته است.

علاوه بر شستن دست‌ها، استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی، طب چینی راهکار منحصربه‌فردی برای مبارزه با بیماری‌ها از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن دارد؛ به گونه‌ای که خود بدن توانایی مبارزه با بیماری‌ها را داشته باشد.

در جامعۀ ما فاکتورهای شایع و دخیل در ضعیف‌شدن سیستم ایمنی، که البته تنها محدود به این موارد نمی‌شود، عمدتاً شامل بدبودن کیفیت خواب، افزایش استرس، کار بیش‌ازحد، رژیم‌های خلط‌آور و افزایش سطح التهاب هستند. این فاکتورها ظرفیت بدن ما را برای مبارزه با میکروب‌های بیماری‌زا کم می‌کنند.

به عقیدۀ بسیاری از جمعیت‌شناسان، همۀ ما روزی با این ویروس برخورد خواهیم کرد. آنچه ما را از همدیگر متمایز خواهد کرد توانایی بدن ما در مبارزه با ویروس است.

درمان های گیاهی چینی قسمتی از سیستم بزرگ شفا به نام طب سنتی چینی (TCM) هستند که شامل طب سوزنی، ماساژ، توصیه های رژیم غذایی و ورزش نیز می شوند. سالانه سه میلیون نفر در استرالیا ویزیت درمانگرهای TCM را انجام می دهند.

روش‌های طب سوزنی موجود موجب آزادشدن نوعی از سلول‌های سیستم ایمنی به نام سلول‌های قاتل طبیعی می‌شود که در مبارزه با بیماری به بدن کمک می‌کنند.

بسیاری از کشورها در گذشته از انواع طب و پزشکی با توجه به فرهنگ و شرایط جغرافیایی خود داشته اند، ولی طب چینی، ایرانی و مصر باستان بسیار قدرتمند بوده و تا به امروز مورد توجه و استفاده قرار گرفته اند.

مجله سلامت پلاس – مدیر سایت
لینک سایت مرجع

مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.

رزرو تبلیغات

رزرو تبلیغات در مجله سلامت

تبلیغات در سایت

آخرین مطالب

ترفندهایی برای کاهش وزن
  • زیبایی و تناسب اندام
  • 1403/09/01
ترفندهایی برای کاهش وزن
قوی ترین داروی گیاهی ضد سرفه
  • پیشگیری و درمان
  • 1403/08/30
قوی ترین داروی گیاهی ضد سرفه
همه چیز درباره دندان عقل
  • سبک زندگی
  • 1403/08/30
همه چیز درباره دندان عقل
اصول تغذیه ای در بدنسازان
  • ورزش و تندرستی
  • 1403/08/30
اصول تغذیه ای در بدنسازان
تفاوت بین درد مزمن و درد حاد
  • پیشگیری و درمان
  • 1403/08/29
تفاوت بین درد مزمن و درد حاد
مننژیت ویروسی: علت، علائم و راه های بهبود
  • پیشگیری و درمان
  • 1403/08/29
مننژیت ویروسی: علت، علائم و راه های بهبود
ویتامین هایی که برای داشتن پوستی عالی نیاز دارید
  • مراقبت از پوست
  • 1403/08/29
ویتامین هایی که برای داشتن پوستی عالی نیاز دارید
علم سنولیتیک: عصاره گیاهی برای پیری
  • مراقبت از پوست
  • 1403/08/29
علم سنولیتیک: عصاره گیاهی برای پیری
جایگاه طب سنتی ایرانی در تسکین درد
  • طب سنتی و اسلامی
  • 1403/08/28
جایگاه طب سنتی ایرانی در تسکین درد
علت درد مچ دست چیست: بررسی علائم و درمان آن ها
  • پیشگیری و درمان
  • 1403/08/27
علت درد مچ دست چیست: بررسی علائم و درمان آن ها

تی شرت آریا

انواع تی شرت های نخی مردانه

تبلیغات در سایت