- زیبایی و تناسب اندام
- 1403/09/01
- دسته بندی: سلامت بانوان
- تاریخ انتشار: 1403/07/29
- زمان مطالعه: 10 دقیقه
تلاش برای باردار شدن و عدم موفقیت در این زمینه میتواند آسیبهای روحی زیادی برای زوجین در پیش داشته باشد. خوشبختانه طب مدرن ابزارهای زیادی را برای کمک به بارداری زوجین تعبیه و طراحی کرده که یکی از بهترین روشهای کمک باروری مصرف انواع مختلفی از داروها است.
طریقه مصرف قرص لتروزول برای بارداری
تلاش برای باردار شدن و عدم موفقیت در این زمینه میتواند آسیبهای روحی زیادی برای زوجین در پیش داشته باشد. خوشبختانه طب مدرن ابزارهای زیادی را برای کمک به بارداری زوجین تعبیه و طراحی کرده که یکی از بهترین روشهای کمک باروری مصرف انواع مختلفی از داروها است. برای مثال زوجین با مصرف دارویی به نام لتروزول میتوانند برای بارداری بهتر شانس خود را امتحان کنند. البته نحوه مصرف این قرص، عملکرد آن، دوز مورد نیاز و سایر موارد مربوط به این قرص را متخصص زنان و زایمان بعد از معاینه و بررسی دلیل ناباروری زوجین در اختیار آنها قرار میدهد. در صورتی که شما نیز با مصرف قرص لتروزول برای بارداری آشنایی ندارید، میتوانید مطلب زیر را دنبال کنید.
قرص تحریک تخمکگذاری لتروزول
قرص لتروزول یک داروی خوراکی است که در گذشته تنها برای درمان سرطان سینه استفاده میشد اما در حال حاضر از این دارو برای تحریک و افزایش قدرت تخمکگذاری بانوان کمک میگیرند. بدین ترتیب در سالهای اخیر از قرص لتروزول به عنوان یک روش کمک درمان ناباروری نیز استفاده میشود.
لتروزول مادهای به نام آروماتاز را در بدن بانوان مسدود میکند و با این کار به افزایش تخمکگذاری آنها کمک بزرگی خواهد کرد. مسدود کردن آروماتاز در نهایت باعث کاهش میزان استروژن در بدن بانوان میشود. هنگامی که هورمون استروژن در بدن بانوان کاهش یابد، بدن خانمها هورمونهایی ترشح میکند که در القای تخمکگذاری موثر هستند.
مکانیسم تاثیر این نوع قرص نسبت به سایر داروهای رایج برای رفع ناباروری کمی متفاوت و متمایز است. در نظر داشته باشید مصرف این نوع داروهای ناباروری باید تحت نظر متخصص انجام شود و نباید با اطلاعات شخصی خود برای مصرف آنها اقدام کنید. در نهایت اینکه لتروزول برای بارداری امن و موثر یا افزایش شانس بارداری بسیار مفید است.
دوز و مقدار مصرف قرص لتروزول برای بارداری
بانوان نابارور میتوانند قرص لتروزول را به صورت خوراکی مصرف کنند. این قرصها در حالت عادی با دوزهای 2.5 میلیگرمی عرضه و مصرف میشوند. این در حالی است که برای رفع مشکل ناباروری زنان متخصصان دوز بالاتری از این قرصها را تجویز میکنند.
به طور معمول متخصصان مصرف دوز 2.5، 5 و 7.5 میلیگرم از این قرص را به مدت 5 روز تجویز میکنند. شما برای اینکه بهترین نتیجه را از مصرف این قرص دریافت کنید، باید براساس پیشنهاد متخصص منتخب خود عمل کنید. توجه داشته باشید بهتر است این قرص را بعد از 5 روز مقاربت جنسی خود مصرف کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.
قرص لتروزول و دوقلوزایی
در قسمت قبلی ذکر کردیم که قرص لتروزول برای تحریک تخمکگذاری بسیار کارآمد و تاثیرگذار است. بنابراین به دلیل همین موضوع، ممکن است با مصرف قرص لتروزول برای بارداری، زوجین با پدیده دوقلوشدن جنین خود روبرو شوند که امری طبیعی خواهد بود.
از آنجایی که ممکن است تخمکهای آزادشده طی یک ماه ممکن است بیشتر یک عدد باشند، بنابراین امکان دوقلو شدن جنین نیز وجود دارد. حتی در برخی موارد احتمال دارد زوجین با چند قلو شدن جنین روبرو شوند. البته طبق نظر و توصیه اغلب پزشکان مصرف قرص لتروزول تنها بر روی بارداری موثر است و تخمکگذاری را تحریک میکند.
بدین ترتیب مصرف این قرص بر روی جنسیت فرزند شما موثر نیست. در حال حاضر و حتی با پیشرفت علم و تکنولوژی بهترین روش برای تعیین جنسیت جنین، کمک گرفتن از روشهای کمک باروری همانند IVF است. به طور کلی مصرف داروها شاید بر تعداد جنینها موثر باشد اما بر روی جنسیت آنها تاثیرگذار نخواهد بود.
مصرف قرص لتروزول و روش آی یو آی
در برخی موارد طی روش تلقیح داخل رحمی، شما با مصرف قرص لتروزول میتوانید احتمال باردار شدن خود را افزایش دهید که این موضوع باید تحت نظر متخصص انجام شود. در روش آی یو آی اسپرم به طور مستقیم در بهترین زمان تخمکگذاری به رحم زن منتقل میشود. با این کار و مصرف داروهایی همانند لتروزول شانس بارداری افزایش مییابد.
مصرف قرص لتروزول و روش آی وی اف
در چرخه آی وی اف نیز قرص لتروزول به تنظیم چرخه قاعدگی و بهبود شانس تخمکگذاری موفق کمک میکند. در واقع مصرف این نوع قرص به ایجاد لقاح بهتر و کاملتر منجر میشود. در ضمن این نوع دارو میتواند نسبت به سایر داروهایی که در زمان انجام روش آی وی اف مصرف میشوند، پاسخ بهتری ارائه دهد.
متخصص ناباروری براساس شرایط فردی و سابقه پزشکی فرد مورد نظر، تعیین میکند که آیا لتروزول گزینه درمانی مناسبی است یا اینکه باید از داروهای دیگری استفاده شود. متخصصان در طول چرخه آی وی اف شما را تحت نظر دارند تا مطمئن شوند که مصرف کدام داروها برای شما بهترین انتخاب خواهد بود و به چه دوزی از این داروها نیاز دارید.
نشانههای بارداری با قرص لتروزول
بارداری بعد از مصرف قرص لتروزول امری طبیعی است که بدون شک شما انتظار آن را دارید. البته روند مصرف و نحوه استفاده از این قرص را متخصص زنان و زایمان براساس نیاز بدن شما تعیین میکند. به طور معمول شما با مصرف قرص لتروزول به مدت 5 شب ممکن در دوره قاعدگی آتی خود تغییراتی مشاهده کنید.
به عبارت دیگر این قرص بر روی میزان خونریزی دوره پریود مادران باردار و بارور تاثیرگذار است. در بسیاری از مواد مادران تنها با لکهبینیهایی روبرو میشوند که نشاندهنده بارداری آنها بعد از مصرف قرص لتروزول است. علاوه بر تغییرات دوره قاعدگی، ممکن است با ضعف، بیحالی و حتی سرگیجه روبرو شوید که همه این موارد نشاندهنده بارداری شما بعد از مصرف این قرص است.
در نظر داشته باشید مصرف این دارو ممکن است پریود دردناک شما را به دورهای آرام و بدون دردسر تبدیل کند. به طور کلی بعد از مصرف قرص لتروزول و تحریک تخمدان برای تخمکگذاری بیشتر، شما لکهبینیهایی را تجربه میکنید که نشاندهنده بارداری شما هستند. البته برای اطمینان از این موضوع باید آزمایش حاملگی را انجام دهید.
عوارض قرص لتروزول
براساس تحقیقاتی که از سال 2005 به دست آمده است، برخی از پزشکان مصرف قرص لتروزول برای بارداری را با عوارضی همراه میدانند. برای مثال آنها بر این باور هستند که با مصرف قرص لتروزول احتمال بروز نقصهای مادرزادی در دوران بارداری تشدید میشود. البته برخی از متخصصان ناباروری نیز این گزارشات را به شدت مورد انتقاد قرار دادهاند.
متخصصان زنان و زایمان اعلام کردهاند، عمر قرص لتروزول در جریان خون کوتاه است و برای مصرف در اوایل چرخه قاعدگی و چند روز قبل از ایجاد جنین تجویز میشود. در واقع این پزشکان معتقد هستند قرص لتروزول قبل از بارور شدن تخمک از سیستم بدن خانم به طور کامل پاک میشود.
با توجه به این توضیحات نمیتوان ادعا کرد که مصرف این قرص ممکن است باعث نقص مادرزادی شود. با اینکه تولیدکننده لتروزول نیز اعلام کرده ممکن مادران با مصرف این دارو شاید نقایص مادرزادی باشند اما این موضوع به دلیل مسئولیتپذیری شرکت تولیدکننده بازگو شده و صحت علمی واقعی ندارد.
به هر حال این دارو نیز همانند هر داروی دیگری با عوارضی همراه است. این عوارض در واقع واکنشهایی مربوط به کاهش هورمون استروژن خواهد بود.
این دارو عوارض خفیفی دارد که شما میتوانید با اقدامات سادهای همانند خنک نگهداشتن اتاق خود در هنگام خواب، استفاده از کمپرس یخ برای کاهش درد مفاصل، مصرف لتروزول همراه با غذا و اجتناب از مصرف غذاهای تند و کافئیندار آنها را مدیریت کنید. برخی از این عوارض عبارت هستند از:
احساس گرگرفتگی یا گرمای شدید در صورت، سینه و گردن
احساس ناراحتی شدید در مفاصل
سفت شدن بیش از حد مفاصل
خستگی شدید
کاهش انرژی
حالت تهوع
دردهای عضلانی شدید
سردردهای شدید و متوالی
عرق کردن بیش از حد
پوکی استخوان
تغییر شدید اشتها و وزن
بهترین زمان مصرف قرص لتروزول
بیشتر متخصصان براساس وضعیت سلامت بیمار خود نحوه و میزان مصرف این قرص را تشخیص میدهند و آن را تعیین میکنند. مصرف این قرصها طی یک دوره 3 تا 5 روزه است که خیلی سریع تاثیر میگذارند. در ضمن به طور معمول 2.5 میلیگرم از لتروزول را برای این دورههای 3 تا 5 روزه مصرف میکنند.
میتوان گفت بهترین زمان مصرف قرص لتروزول برای بارداری روزهای 3 تا 7 سیکل قاعدگی است. البته شما با مصرف این قرص در روز 5 تا 9 دوره قاعدگی خود نیز میتوانید نتیجه مثبت بگیرید. این موضوع بیشتر به تعداد روزهای سیکل قاعدگی شما بستگی دارد و بهتر است لتروزول را در زمان مشخصی مصرف کنید.
جوابدهی قرص لتروزول
خبر خوب اینکه تاثیر قرص لتروزول برای بارداری خیلی زیاد است و تا به امروز زوجین زیادی با کمک همین قرص باروری را تجربه کردهاند. از آنجایی که لتروزول به رشد زیاد فولیکولها کمک میکند ممکن است بارداری رخ دهد. البته فراموش نکنید، رشد فولیکولها به معنای آزادی بیش از حد تخمکها نیست.
متخصص بعد از معاینه الزامی و کامل، مصرف این نوع دارو را تجویز میکند و بعد از مصرف 7 تا 10 روز این نوع قرص، پزشک مورد نظر فولیکولهای مادر را تحت بررسی قرار میدهد. در ادامه برای ارتقا تخمکگذاری سایر داروهای موثر بر روی آزادسازی تخمکها را تجویز میکند.
در نهایت اینکه فرد مورد نظر با پیش بردن این روند و طبق توصیه متخصص منتخب خود میتواند جواب مناسبی از مصرف داروی لتروزول دریافت کند. جوابدهی این قرص به بدن مادر، تخصص پزشک و نحوه مصرف آن بستگی دارد. همچنین داروهای کمکی نیز باید در کنار قرص لتروزول استفاده شوند.
مصرف همزمان قرص کلومیفن و لتروزول و متفورمین
تداخلات دارویی همیشه با دردسرهایی روبرو هستند و ممکن است عوارض و خطرات زیادی به همراه داشته باشند. این در حالی است که اگر براساس نظریه پزشک متخصص خود چندین دارو را با هم مصرف کنید، هیچ اختلال شدیدی رخ نمیدهد اما نباید به طور خودسرانه در مصرف داروها افراط کنید.
برای مثال امکان مصرف قرص لتروزول و کلومیفن برای زنانی که سندرم پلی کیستیک تخمدان دچار هستند امری طبیعی است که البته باید تحت نظر متخصص این 2 دارو مصرف شوند. هر 2 قرص لتروزول و کلومیفن برای تحریک تخمکگذاری موثر هستند و مصرف آنها به طور همزمان باید تحت نظر متخصص حرفهای انجام شود.
اگر قرص لتروزول را به طور همزمان با کلومیفن و متفورمین مصرف کنید ممکن است احتمال چند قلو شدن جنین شما کاهش یابد. همچنین عوارض جانبی این داروها با مصرف همزمان آنها کمتر میشود و همین مسئله از جمله مزایای مصرف همزمان لتروزول، کلومیفن و متفورمین است.
قرص لتروزول و پسردار شدن
به خاطر داشته باشید، مصرف قرص لتروزول هیچ تاثیری بر روی جنسیت جنین ندارد. از این رو انتظار نداشته باشید با مصرف این نوع قرص تحریک تخمکگذاری بتوانید فرزند پسری را بارور شوید. براساس تحقیقاتی که متخصصان حرفهای انجام دادهاند، لتروزول برای تعیین جنسیت کاربردی ندارد.
قیمت قرص لتروزول
برعکس سایر روشهای کمک باروری همانند IUI رفع ناباروری با استفاده از روش دارو درمانی امری کم هزینه است که بیشتر متخصصان از این روش درمانی کمک میگیرند. به عبارت دیگر اگر روش دارو درمانی به باروری زوجین کمک نکند، متخصصان ناباروری روشهای دیگر را پیشنهاد میدهند.
خبر خوب اینکه قرص لتروزول از جمله داروهای موثر بر روی تخمکگذاری است که خوشبختانه قیمت بالایی ندارد. بنابراین شما به راحتی میتوانید این قرص را با قیمتی مناسب تهیه و مصرف کنید. البته تعداد ورقههای مصرف این دارو را متخصص شما تشخیص میدهد که در هر جهت به بودجه زیادی نیاز نخواهد داشت.
قرص لتروزول
قرص لتروزول از جمله داروهای موثر بر روی تخمکگذاری است که خوشبختانه قیمت بالایی ندارد.
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.