درمان خانگی برای ترش کردن معده

  • خانه
  • فهرست مطالب
  • درمان خانگی برای ترش کردن معده
3 مجله سلامت  3 طب سنتی
درمان خانگی برای ترش کردن معده

کسب آگاهی از انواع درمان خانگی برای ترش کردن معده به شما کمک می کند تا بدون استفاده از هر داروهای شیمیایی بتوانید مشکل خود را رفع نمایید. اما قبل از آن باید علائم ترش کردن معده را بشناسید تا آن را با سایر ناراحتی های گوارشی اشتباه نگیرید.

  • دسته بندی: پیشگیری و درمان
  • تاریخ انتشار: 1403/08/08
  • زمان مطالعه: 10 دقیقه

کسب آگاهی از انواع درمان خانگی برای ترش کردن معده به شما کمک می کند تا بدون استفاده از هر داروهای شیمیایی بتوانید مشکل خود را رفع نمایید. اما قبل از آن باید علائم ترش کردن معده را بشناسید تا آن را با سایر ناراحتی های گوارشی اشتباه نگیرید.

اگر به طور مداوم نفخ، آروغ و ناراحتی شکمی دارید یا درد شدید در ناحیه شکم تا سینه را تجربه می کنید ممکن است به مشکل ترش کردن معده مبتلا شده باشید.

ترش کردن معده، معروف به سوءهاضمه، یک بیماری شایع است که علائم فوق را دارا می باشد. این وضعیت به دلیل تجمع بیش از حد اسید کلریدریک در دستگاه گوارش و معده ایجاد می شود که نتیجه آن افزایش PH معده و سوزش معده است.

درمان ترش كردن معده در خانه

ترش کردن معده می‌تواند به علت عوامل مختلفی از جمله عادات غذایی نامناسب، استرس، عفونت معده، یا بیماری‌های گوارشی رخ دهد. در صورتی که مشکل شما مرتبط با یک بیماری مشخص باشد، بهتر است به دستور پزشک خود عمل کنید. اما در مواردی که ترش کردن معده ناشی از عادات غذایی نامناسب است، می‌توانید با رعایت تغذیه سالم و استفاده از روش‌های ساده در خانه، به کنترل این مشکل کمک کنید.

بهترین درمان های خانگی برای ترش کردن معده، عبارتند از:

  • موز

به نظر می رسد مصرف موز برای درمان ناراحتی های معده از جمله سوء هاضمه موثر است. در طول روز ۲-۳ عدد موز قبل یا بعد از غذا بخورید.

  • سرکه سیب

سرکه سیب می تواند به خنثی سازی اسید اضافی تولید شده در معده کمک کند و PH معده را به میزان طبیعی خودش بازگرداند.1 قاشق غذاخوری سرکه سیب و 1 قاشق غذاخوری عسل را با یک لیوان آب مخلوط کرده و این مخلوط را بنوشید. در صورت لزوم بعد از چند ساعت این کار را تکرار کنید.

  • دارچین

در سنین مختلف از دارچین برای درمان سوء هاضمه، گرفتگی شکم، حالت تهوع و نفخ شکم استفاده می شود. دارچین از سیستم گوارشی بدن در برابر بیماری ها محافظت می کند. یک قاشق چایخوری پودر دارچین را با یک فنجان آب گرم مخلوط کرده و این ترکیب را میل کنید. در صورت نیاز این کار را مجددا بعد از یک ساعت تکرار کنید.

  • زنجبیل

 Ginger ale نوشیدنی گازدار است که از عصاره های زنجبیل تشکیل می شود. زنجبیل به دلیل مواد شیمیایی شیمیایی موجود در آن می تواند به رفع سوء هاضمه و ناراحتی معده کمک کند. همچنین زنجبیل باعث آروغ زدن و رفع حالت تهوع می شود. هر زمان دچار معده ترش یا سوء هاضمه شدید، یک لیوان چای زنجبیل بنوشید.

  • چای بابونه

ترکیبات فنلی و ترپنوئیدهای موجود در بابونه منجر به تسکین علائم سیستم گوارشی می شود. این چای به رفع گرفتگی معده، نفخ، حالت تهوع و سوء هاضمه کمک می کند. این ترکیب نفخ شکم را تسکین می دهد. نصف قاشق چایخوری بابونه خشک شده یا یک کیسه چای را با یک فنجان آب گرم مخلوط کنید. این جوشانده را در حالی که گرم است صاف کرده و بنوشید. در روز ۲-۳ فنجان چای بابونه بنوشید.

  • چای سبز

یکی از موارد درمان خانگی برای ترش کردن معده چای سبز است این چای سرشار از آنتی اکسیدان است. مصرف هر روز چای سبز می تواند از بروز اختلالات دستگاه گوارش جلوگیری کند. اگر مشکل ترش کردن معده دارید از مصرف شیر و فرآورده های شیر خودداری کنید. نصف قاشق چایخوری برگ چای سبز یا یک کیسه چای را به مدت ۵-۱۰ دقیقه در یک فنجان آب گرم خیس کرده و صاف کنید. این چای را در حالی که گرم است بنوشید. همچنین می توانید کمی عسل یا لیمو به این ترکیب اضافه کنید. در روز ۲-۳ فنجان چای سبز بنوشید.

  • آب لیمو

آب لیمو اثر ضد اسیدی دارد و می تواند به رفع نفخ، گاز و سوزش معده کمک کند. هضم را بهبود می بخشد و جریان صفرا به معده را افزایش می دهد. آب لیمو همچنین دارای خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی است. این خواص از معده شما در برابر عفونت محافظت می کند. دو قاشق غذاخوری آب لیمو را با یک فنجان آب گرم مخلوط کرده و میل کنید. در صورت نیاز بعد از چند ساعت یک فنجان دیگر بنوشید.

  •  آب سیب

سیب حاوی پکتین است. پکتین فیبری است که می تواند به هضم و بهبود سلامت روده کمک کند و منجر به سلامت دستگاه گوارش می شود. یک فنجان آب سیب بنوشید. اگر احساس می کنید خیلی غلیظ است می توانید آن را به نسبت مساوی با آب رقیق کنید. برای مدتی این کار را ۲ بار در روز انجام دهید.

  • جوش شیرین

جوش شیرین یک درمان خانگی است که معمولاً برای سوء هاضمه استفاده می شود. بررسی ها نشان می دهد که جوش شیرین اسید اضافی معده را خنثی کرده و حالت تهوع و نفخ معده را تسکین می دهد. مطالعات علمی نشان می دهد که مصرف جوش شیرین بیش از حد می تواند منجر به مشکلات قلبی و متابولیکی شود. از این رو، قبل از استفاده از جوش شیرین، با یک پزشک مشورت کنید. نصف قاشق چای خوری جوش شیرین و نصف لیوان آب را با یکدیگر مخلوط کرده و بلافاصله بنوشید. در صورت لزوم بعد از چهار ساعت این کار را تکرار کنید.

  • بلغور جو دوسر

بلغور جو دوسر در تسکین مشکلات معده موثر است. این ماده دارای خواص بالقوه پریبیوتیک است که به سلامت روده کمک می کند. از شیر استفاده نکنید زیرا باعث تحریک بیشتر معده می شود. یک فنجان بلغور جو دوسر را با آب گرم مخلوط کنید سپس نصف قاشق چای خوری عسل یا میوه هایی مانند توت و موز را به دلخواه خود به آن اضافه کرده و به عنوان وعده غذایی میل کنید. یک یا دو کاسه بلغور جو دوسر در روز بخورید.

  • آب آلوئه ورا

بررسی ها نشان داده که که آب آلوئه ورا می تواند به کاهش علائم GERD مانند آروغ زدن، نفخ شکم، حالت تهوع، استفراغ، سوزش معده و ترشح اسید و غذا کمک کند. یک برگ آلوئه ورا را خود برش داده و اجازه دهید شیره آن خارج شود. سپس برگ را روی یک بشقاب قرار داده و از وسط آن را ببرید تا ژل آلوئه ورا خارج شود. دو قاشق غذاخوری از این ژل را در با لیوان آب مخلوط کرده و بنوشید. همچنین می توانید بقیه ژل را به مدت یک هفته تا 10 روز در یخچال نگهداری کنید. هر روز 2 لیوان آب آلوئه ورا تازه بنوشید.

  • روغن زیتون

بررسی ها نشان داده که روغن زیتون برای رفع یبوست در بیماران موثر است. این خواص همچنین ناراحتی معده را تسکین داده و در هضم غذا نیز تاثیر دارد. از این رو، می تواند ترش کردن معده را برطرف کند.

یک قاشق چای خوری روغن زیتون بکر را نیم ساعت قبل از وعده های غذایی خود مصرف کنید. این کار را قبل از هر وعده غذایی انجام دهید.

  • پاپایا

پاپایا یک درمان طولانی مدت برای ترش کردن معده است. مصرف پاپایا می تواند علائم هضم غیرطبیعی مانند نفخ شکم، گاز و احساس سوزش را تسکین دهد. روزانه ۲-۳ فنجان پاپایای تازه را نیم ساعت قبل از وعده های غذایی بخورید.

  • ماست

ماست حاوی پروبیوتیک هایی است که رشد بیش از حد باکتری های ناسالم معده را کنترل می کند. این باکتری ها باعث تولید اسید اضافی، نفخ شکم و گاز می شوند. در طول روز ۲-۳ فنجان ماست ساده بخورید.  همچنین می توانید آن را قبل از غذا یا در وعده های غذایی به عنوان میان وعده میل کنید. ماست را در رژیم روزانه خود بگنجانید.

جدا از داروهای که در بالا برای رفع ترش کردن معده ذکر شده، نوشیدن مقدار کافی آب می تواند تاثیر زیادی در درمان ترش کردن معده باشد. میزان آب مورد نیاز بدن خود را تامین کرده و غذای خیلی تند مصرف نکنید.

علل ترش کردن معده

ترش کردن معده می‌تواند به علت عوامل مختلفی رخ دهد. در زیر برخی از علل متداول ترشی معده را ذکر می‌کنم:

  1. افزایش محتوای اسیدی معده: معده مسئول تولید اسید معده برای هضم غذا است. در برخی موارد، میزان اسید معده افزایش می‌یابد و ممکن است به میزانی برسد که باعث ترشی و سوزش معده شود. این ممکن است به علت عواملی مانند بیماری‌های معده مانند زخم معده، التهاب معده (گاستریت)، عفونت معده با باکتری هلیکوباکترپیلوری، یا عوامل دیگری نظیر استرس یا عادات غذایی نامناسب باشد.

  2. عادات غذایی نامناسب: مصرف مواد غذایی اسیدی مانند مرکبات، سرکه، غذاهای چرب و سنگین، نوشیدنی‌های گازدار، قهوه، شکلات و مصرف زیاد قند می‌تواند به ترشی معده منجر شود. همچنین، خوردن وعده‌های غذایی بزرگ، خوردن غذاها به موقع خوابیدن، و خوردن غذاهای سنگین قبل از خواب نیز ممکن است ترشی معده را تشدید کند.

  3. استرس و اضطراب: استرس و اضطراب می‌توانند به ترشی معده منجر شوند. در شرایط استرسی، سیستم عصبی مرکزی بیشترین مقدار اسید معده را ترش می‌کند که ممکن است باعث ترشی و سوزش معده شود.

  4. عوامل دیگر: بعضی داروها مانند آنتی‌بیوتیک‌ها، ضدالتهاب‌ها، استرودنت‌ها و دیگر داروها می‌توانند اثرات جانبی شامل ترشی معده را داشته باشند. همچنین، بیماری‌های دیگر مانند بیماری‌های گوارشی، عفونت‌ها، آسم و کم‌خونی نیز ممکن است باعث ترشی معده شوند.

علائم ترش کردن معده

ترش کردن معده ممکن است با علائم و نشانه‌های مختلف همراه باشد. برخی از علائم رایج ترشی معده عبارتند از:

  1. ترشی و سوزش در ناحیه معده: این علامت اغلب به عنوان اصلی‌ترین علامت ترشی معده در نظر گرفته می‌شود. شما ممکن است حس سوزش، ترشی، درد یا ناراحتی در ناحیه معده خود را تجربه کنید.

  2. سوزش در قفسه سینه: ترشی معده می‌تواند به صورت سوزش در قفسه سینه نیز احساس شود. این احساس می‌تواند به ناحیه قفسه سینه تا آئورت (عروق بزرگی که خون از قلب به بدن می‌رساند) یا به عقب تا جاهایی مانند گلو، حلق، و دهان انتشار یابد.

  3. سوء هاضمه و عوارض گوارشی: ترشی معده می‌تواند با سوء هاضمه و عوارض گوارشی دیگر همراه باشد. این عوارض شامل احساس سنگینی و پر شدن معده پس از خوردن، سوء هاضمه، تپش قلب، تپش خفیف، گازهای روده، احساس پر بودن معده و تجمع باد در شکم می‌شوند.

  4. عوارض دهانی: ترشی معده می‌تواند به عوارض دهانی نیز منجر شود. برخی از این عوارض شامل بوی بد دهان، زخم‌های دهانی، خشکی دهان و تغییر در طعم برخی از غذاها می‌شوند.

  5. تغییرات در رفلکس معده‌ای: ترشی معده ممکن است با عوارض مرتبط با رفلکس معده‌ای همراه باشد. به عنوان مثال، ممکن است حس ترشی و آوردن محتویات معده به بالا به مری (بازگشت برجسته محتویات معده به مری) را تجربه کنید که موجب طعم ترش در دهان و تغییرات در صدا می‌شود.

کسب آگاهی از انواع درمان خانگی برای ترش کردن معده به شما کمک می کند تا بدون استفاده از هر داروهای شیمیایی بتوانید مشکل خود را رفع نمایید. اما قبل از آن باید علائم ترش کردن معده را بشناسید تا آن را با سایر ناراحتی های گوارشی اشتباه نگیرید.

قرص جوشان ویتامین با خاصیت تقویت سیستم ایمنی بدن، به حفظ سلامتی شما کمک می‌کند. این محصول به تأمین ویتامین C مورد نیاز بدن می‌پردازد و با جذب و هضم آسان، گزینه‌ای مناسب برای همه افراد، به‌ویژه کسانی که به دیابت مبتلا هستند، به شمار می‌آید.

در هر صورت، برای تشخیص دقیق و درمان مناسب، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید، پزشک شما با بررسی علائم شما، تاریخچه پزشکی و انجام آزمایشات مورد نیاز، می‌تواند علت ترشی معده شما را تشخیص داده و برنامه درمانی مناسب را تعیین کند.

مجله سلامت پلاس – مدیر سایت
لینک سایت مرجع

مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.

رزرو تبلیغات

رزرو تبلیغات در مجله سلامت

تبلیغات در سایت

آخرین مطالب

ترفندهایی برای کاهش وزن
  • زیبایی و تناسب اندام
  • 1403/09/01
ترفندهایی برای کاهش وزن
قوی ترین داروی گیاهی ضد سرفه
  • پیشگیری و درمان
  • 1403/08/30
قوی ترین داروی گیاهی ضد سرفه
همه چیز درباره دندان عقل
  • سبک زندگی
  • 1403/08/30
همه چیز درباره دندان عقل
اصول تغذیه ای در بدنسازان
  • ورزش و تندرستی
  • 1403/08/30
اصول تغذیه ای در بدنسازان
تفاوت بین درد مزمن و درد حاد
  • پیشگیری و درمان
  • 1403/08/29
تفاوت بین درد مزمن و درد حاد
مننژیت ویروسی: علت، علائم و راه های بهبود
  • پیشگیری و درمان
  • 1403/08/29
مننژیت ویروسی: علت، علائم و راه های بهبود
ویتامین هایی که برای داشتن پوستی عالی نیاز دارید
  • مراقبت از پوست
  • 1403/08/29
ویتامین هایی که برای داشتن پوستی عالی نیاز دارید
علم سنولیتیک: عصاره گیاهی برای پیری
  • مراقبت از پوست
  • 1403/08/29
علم سنولیتیک: عصاره گیاهی برای پیری
جایگاه طب سنتی ایرانی در تسکین درد
  • طب سنتی و اسلامی
  • 1403/08/28
جایگاه طب سنتی ایرانی در تسکین درد
علت درد مچ دست چیست: بررسی علائم و درمان آن ها
  • پیشگیری و درمان
  • 1403/08/27
علت درد مچ دست چیست: بررسی علائم و درمان آن ها

تی شرت آریا

انواع تی شرت های نخی مردانه

تبلیغات در سایت