- زیبایی و تناسب اندام
- 1403/09/01
- دسته بندی: بانک اطلاعات دارویی
- تاریخ انتشار: 1403/08/19
- زمان مطالعه: 6 دقیقه
در این مقاله کاربرد، مقدار و روش مصرف، موارد منع مصرف، هشدارها و احتیاطات، تداخلات دارویی، عوارض جانبی و شرایط نگهداری آمپول، قطره چشمی، محلول خوراکی و قرص سیکلوسپورین (Cyclosporine) را برای شما مخاطب عزیز گردآوری نموده ایم.
در این مقاله کاربرد، مقدار و روش مصرف، موارد منع مصرف، هشدارها و احتیاطات، تداخلات دارویی، عوارض جانبی و شرایط نگهداری آمپول، قطره چشمی، محلول خوراکی و قرص سیکلوسپورین (Cyclosporine) را برای شما مخاطب عزیز گردآوری نموده ایم.
نام تجاری داروی سیکلوسپورین
Gengraf ,Neoral ,SandIMMUNE ,Capimune ,Capsorin ,Deximune ,Neoral ,Vanquoral
کاربرد داروی سیکلوسپورین
برای پیشگیری از رد پیوند پس از انجام عمل پیوند عضو - آرتریت روماتوئید- درماتیت و پسوریازیس – سندرم نفروتیک
اشکال دارویی سیکلوسپورین
کپسول، آمپول، محلول خوراکی، قطره چشمی
اطلاعات دارویی سیکلوسپورین (ساندیمون)
سیکلوسپورین با مهار سیستم ایمنی میزبان، رد پیوند را مهار میکند. سیستم ایمنی بدن به مبارزه با عفونتها کمک میکند همچنین میتواند با یک عضو پیوندی مانند کبد یا کلیه، مبارزه یا آن را رد کند. این به این دلیل است که سیستم ایمنی با اندام جدید به عنوان یک مهاجم رفتار میکند.
سیکلوسپورین برای درمان بیماریهای خود ایمن مانند آرتریت روماتوئید و بعضی از بیماریهای شدید پوستی نیز به کار میرود. در بیماریهای خود ایمن، سیستم ایمنی بخشهایی از بدن را به اشتباهی به عنوان بیگانه تلقی میکند. با سرکوب سیستم ایمنی توسط سیکلوسپورین علائم این بیماریها را کاهش مییابد.
سیکلوسپورین همچنین برای درمان سندرم نفروتیک هم به کار میرود. در این بیماری خود ایمنی پروتئینها از فیلتر کلیه رد شده و ادرار میشوند.
قطره چشمی سیکلوسپورین
قطره چشمی سیکلوسپورین برای درمان نوع خاصی از خشکی چشم به کار میرود.
برندهای داروی سیکلوسپورین (ساندیمون، ایمنورال، لاکروسپورین)
از جمله برندهای سیکلوسپورین میتوان ساندیمون، ایمنورال، لاکروسپورین را نام برد.
مقدار و روش مصرف داروی سیکلوسپورین
قبل از شروع درمان با داروی سیکلوسپورین (Cyclosporin) بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
دوز و مقدار داروی سیکلوسپورین از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که پزشک متخصص داخلی برایتان تجویز کرده است، استفاده نموده و از کم یا زیاد کردن خودسرانه مقدار و مدت زمان مصرف اجتناب نمایید.
در صورت فراموش کردن یک دوز این دارو، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کرده و چنانچه نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی به یاد آوردید، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید. هیچگاه دوز دارو را دو برابر نکنید.
ممکن است نیاز به درمان با ترکیبی از داروهای مختلف داشته باشید. لذا تمام داروها را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
موارد منع مصرف داروی سیکلوسپورین (ساندیمون)
به تاریخ انقضای داروی سیکلوسپورین (Ciclosporin) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
هرگز داروی سیکلوسپورین را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
چنانچه شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از تجویز این دارو، پزشک را مطلع سازید. به ویژه اگر شرایط زیر را دارید:
حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
بارداری یا تصمیم به باردار شدن
عفونت
فشار خون بالا
مشکلات کبدی
مشکلات کلیوی
اگر برای پسوریازیس تحت درمان هستید.
از قرار گرفتن در نزدیکی افرادی که بیمار هستند یا عفونت دارند، خودداری کنید. در صورت بروز علائم عفونت نیز فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی سیکلوسپورین
در مدت درمان با این دارو برای بررسی وضعیتتان در زمانهای مقرر به پزشک مراجعه نموده و آزمایشات تجویزی را به طور منظم انجام دهید.
در مدت درمان با سیکلوسپورین از انجام واکسیناسیون بدون مشورت با پزشک خودداری نمایید.
تمامی پزشکان معالجتان را در جریان مصرف این دارو قرار دهید.
در مدت درمان با این دارو از مصرف گریپ فروت، آب گریپ فروت و فرآوردههای گریپ فروت خودداری نمایید.
سیکلوسپورین میتواند باعث آفتاب سوختگی شما شود لذا از قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا سولاریوم خودداری کنید و زمانی که خارج از منزل هستید نیز لباس محافظ بپوشید و از کرمهای ضد آفتاب (SPF30 یا بالاتر) استفاده کنید.
داروی سیکلوسپورین ممکن است باعث سرطان، عفونت مغزی شدید و یا نارسایی کلیه پیوندی شود، جهت کسب اطلاعات بیشتر با پزشک مشورت نمایید.
تداخلات دارویی سیکلوسپورین
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید. چنانچه در طول درمان با داروی سیکلوسپورین، باید دارویی را مصرف کنید، پزشکتان را در جریان مصرف این دارو قرار داده یا با داروساز مشورت نمایید.
شما میتوانید در مورد تداخلات دارویی این دارو با داروساز آنلاین مشورت نمایید.
عوارض جانبی داروی سیکلوسپورین (ساندیمون)
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند.
عوارض رایج این دارو عبارتند از:
در صورت بروز عوارض زیر، فوراً به پزشک مراجعه نمایید:
تغییر در وضعیت روانی، مشکلات در گفتار یا راه رفتن، کاهش بینایی (ممکن است به تدریج شروع شود و به سرعت بدتر شود)
کبودی آسان، خونریزی غیرمعمول (بینی، دهان، واژن یا رکتوم)، لکههای بنفش یا قرمز رنگ زیر پوست
پوست رنگ پریده یا زرد
ادرار تیره، تب، گیجی یا ضعف
فشار خون بالای خطرناک (با علائمی شامل: سردرد شدید، تاری دید، تپش در گردن یا گوش، خونریزی بینی، اضطراب، گیجی، درد شدید قفسه سینه، تنگی نفس، ضربان قلب نامنظم)
سطح بالای پتاسیم خون (با علائمی شامل: ضعف، از دست دادن حرکت، ضربان قلب آهسته یا غیرمعمول، تهوع)
مشکلات کلیوی (با علائمی شامل: ادرار کم یا بدون ادرار، ادرار دردناک یا دشوار، تورم در پاها یا مچ پا، احساس خستگی یا تنگی نفس)
مشکلات کبدی (با علائمی شامل: تهوع، درد بالای معده، خارش، احساس خستگی، از دست دادن اشتها، ادرار تیره، مدفوع مانند خاک رس، یرقان (زرد شدن پوست یا چشم))
علائم عفونت : تب، لرز، علائم شبیه آنفولانزا، زخمهای دهان، زخمهای پوستی، احساس سبکی سر یا تنگی نفس، ضربان قلب سریع.
در صورت بروز علائم واکنشهای آلرژیک مانند تنفس دشوار، کهیر، تورم صورت، زبان یا گلو فوراً به اورژانس مراجعه نمایید.
شرایط نگهداری داروی سیکلوسپورین
دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید.
دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
جهت کسب اطلاعات در مورد جزئیات شرایط نگهداری هر فرم از این دارو، بروشور همراه دارو را مطالعه کرده و با داروساز مشورت نمایید.
لازم است برای مصرف کردن دارو و دانستن عوارض جانبی آن باتوجه به سوابق پزشکی خود با دکتر متخصص مشورت کنید.
مطالبی که در مقاله بالا ذکر شد، فقط و فقط جنبه آگاهیبخشی و افزایش اطلاعات شما دوستان عزیز را دارد، و به هیچ وجه جایگزین توصیه پزشک متخصص نیست.
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.